KROZ NOVI ZAGREB, part two

July 20, 2010 @ 7:01 pm

1.jpg
21.jpg
31.jpg
4.jpg
51.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
111.jpg

KROZ NOVI ZAGREB - putopis u nastavcima

February 10, 2009 @ 11:22 pm

1a.jpg
Prekrasan pogled iz središnjih Utrina na jugoistočni Novi Zagreb. Iza Utrina horizontom se protežu živopisne građevine Travnog i Dugava.

121.jpg
Tipičan novozagrebački neboder s uobičajenim kabelom od satelitske antene kojeg stanari ponekad rabe umjesto štrika za sušenje robe. Vidljiva je i televizijska antena za analogni prijem. Ona, u kombinaciji sa kabelom digitalnog satelitskog tanjura, predstavlja pozitivni sukob starog i novog. Vidljiv je i klima uređaj koji uvelike olakšava ljetni život žotelja Novog Zagreba.

2.jpg
Geometrija je jedan od najvažnijih elemenata novozagrebačke arhitekture.

5.jpg
Središnje Utrine. Dvije vertikale nasuprot horizontali. Visoke biljke proizvode kisik, neophodan za zdrav život žitelja ovih krajeva.

3.jpg
Pogled na jugoistočni Sopot.

13.jpg
Stariji dijelovi Novog Zagreba. To je Trnsko. Snažne betonske građevine svojom masom i čvrstoćom prkose svim nepogodama.

11.jpg
Spektakularan pogled na Utrine, Travno i Sjeverne Dugave. Gustom rasporedu ovih građevina ne može parirati gotovo niti jedan svjetski velegrad.

DRAGAN DABIĆ a.k.a. RADOVAN KARADŽIĆ-WALKTHROUGH!

July 25, 2008 @ 5:23 pm

Osim što je Dragan Dabić ljetovao na Šolti, vjerojatno s Ratkom Mladićem koji uopće nije promijenio niti izgled niti ime, jer bi bilo stvarno preglupo da netko tko strahovito sliči Ratku Mladiću i zove se kao Ratko Mladić bude uistinu Ratko Mladić, tako je i nevjerojatan podatak da je Radovan Karadžić, a.k.a. Dragan Dabić, bio i veliki zaljubljenik u video igre! Obožava pucačinu iz prvog lica i nogomet! Jučer sam u online izdanju kragujevačkih Novosti pročitao nevjerojatan tekst koji opisuje video igru za koju je Dabić/Karadžić napisao scenarij i nazvao ga “Balkanski ratovi”. Isprint scenarija nađen je u drugoj ladici radnog stola njegovog stana u Batajnici i vidi se da čovjek kuži video igre. Scenarij je napisao u formi walkthrougha i ne proporučujem njegovo čitanje ljudima slabijeg želuca, jer dugo nisam čitao nešto toliko brutalno.

Dragan Dabic’s Time Machine: All Quiet on the West Balkans - FAQ/Walkthrough for PS3
Publisher: UBIJHARD [part of UBISOFT for extra brutal games]
Rating: 33+
Version 1.7 (06/26/08)
Written by Dragan David Dabic
Email: dragan.dabic@gmail.com

KOMANDE:
START-pauza za cigaru I rakijicu
SELECT-popis zadataka
DESNI STIK-silovanje
LIJEVI STIK-davljenje
KVADRAT-punjenje oružja/oštrenje noža
TROKUT-mijenjanje oružja
X GUMB-pljačkanje, penjanje, skakanje, otvaranje vrata, samozadovoljavanje
KRUG-mučenje
R1-klanje/pucanje
L1-psovanje, crtanje, pisanje
L2-sprint
R2-bacanje [kamen/nož/sjekira], probijanje vilama, teleportiranje

UVOD [Zapadni Balkan, 2008.]
Vaše ime je Ante Jovanović I nadareni ste student fizike na najprestižnijem sveučilištu Zapadnog Balkana. Trenutno vršite prvi pokus na svojem diplomskom radu – vremenskom stroju. Od svih 58 ponuđenih životinja koji vam stoje na raspolaganju za pokus, izaberite odmah bjeloglavog supa, da uštedite vrijeme, jer jedino s njim eksperiment uspjeva – ostalim životinjama uvijek eksplodira glava. Kad eksportirate bjeloglavog supa tri godine unazad, u vremenskom stroju pojavit će se jaje I kolege studenti će vam oduševljeno pljeskati. Kad uđete u stroj, kako bi uzeli tri godine staro jaje, nakratko će nestati električne energije I vi ćete ispustiti jaje iz kojeg se odmah izlegne mali bjeloglavi supić. On počne histerično letjeti vremenskim strojem. Kad supić izleti van, slučajno zatvori vrata vremenskog stroja, a vi ostajete zatočeni u njemu. Potom na komandnoj ploči slučajno krilima utipka sljedeći datum I godinu: 28.VI.1914. Vaša avantura može početi!

1.PRVI SVJETSKI RAT

SCENA 1: ATENTAT [28/06/1914.]

Nalazite se u Sarajevu u masi ljudi koja oduševljeno kliče austrijskom prijestolonasljedniku Franji Ferdinandu. Nekoliko sekundi potom začuju se pucnjevi I Franjo pogiba. Kako ste vi u Sarajevo stigli vremenskim strojem, tako na sebi nemate odjeću I ljutita masa, predvođena Gavrilom Principom, optuži vas za atentat. Vrijeme je za bijeg! Brzo istrčite iz mase, zavinite udesno I kad vidite prvu usku ulicu s lijeve strane, skrenite u nju. Trčite dvjestotinjak metara I kad uočite natpis krojački salon “Fikret”, uđite u radnju I odmah legnite. Gazdarica je iza pulta I okrenuta vam je leđima. Dopuzite do pulta, zaskočite gazdaricu I silujte ju. Kad ste gotovi sa silovanjem, oprezno je zadavite. Iza pulta su vrata koja vode u skladište – tamo pronađite gornji dio uniforme austrijske vojske I odjenite je. Odijevanje morate izvesti u lijevom kutu skladišta. Činite li to bilo gdje drugdje, odmah će vas ugristi štakor, pri čemu ćete ispustiti jak krik I privući austrijske vojnike koji će vas prepoznati kao golog atentatora I ubiti bez pitanja. Neka vas ne zbunjuje što nemate donji dio uniforme I čizme. Kad ste gotovi s odijevanjem izađite na stražnji ulaz I hodajte ulicom. Kad vidite gostionicu “Mlada Bosna”, sakrijte se iza ugla I pričekajte jedan dan, da u nju uđu Gavrilo Princip I Nedeljko Čabrinović. Prepoznat ćete ih po tome što se glasno hvale kako su na vas svalili krivicu za atentat na prijestolonasljednika.
CHECKPOINT REACHED.

SCENA 2: GOSTIONICA “MLADA BOSNA” [19/06/1914.]

Nikako ne ulazite na glavni ulaz gostionice, već uđite u prvu kuću koja se nalazi desno od gostionice. To je dom obitelji Obradović. Ispred kuće naći ćete oveći kamen. Uzmite ga. Krenite prema vrhu kuće, odnosno prema tavanu. Budite oprezni kako vas ukućani ne bi vidjeli, jer će odmah pozvati austrijsku vojsku koja će vas likvidirati. Posebno budite oprezni kad dođete na tavan jer tamo glava obitelji, gospodin Obradović. On pije rakiju sjedeći iza štrika na kojem se suši veš. Priđite mu oprezno s leđa I zatucite ga po glavi desetak puta onim kamenom. Potom ga silujte. Silovanja su vrlo bitna u igri, jer svako silovanje odvest će vas, na kraju pojedinoe misije, devet godina u budućnost. Dakle, ako ćete na kraju prvog nivoa imati samo dva silovanja, u sljedećem nivou završit ćete tek u bijednoj 1932. godini. Nakon što ste gospodina Obradovića zatukli kamenom I silovali ga, ne možete dalje ako ne nađete neku obuću, jer bosa stopala su vam poprilično oštećena. Uzmite opanke I hlače gospodina Obradovića i stavite to na sebe. Potom uzmite I njegovu bocu rakije, razbijte je – grlić boce postaje vaše oružje. Zatim razmontirajte štrik I uzmite ga sa sobom. Preskočite na susjedni krov – sada se nalazite na krovu gostionice “Mlada Bosna”. Zavežite štrik za dimnjak I spustite se kroz dimnjak u glavnu prostoriju. Zateći ćete se lijevo od šanka. Potom sačekajte da vam se konobar na šanku okrene leđima. Došuljajte se do njega I prerežite mu grkljan. Onda se došuljajte do Gavrila Principa I Nedeljka Čabrinovića koji u kutu gostionice piju rakiju. Lupite svakog kamenom po glavi, ali samo jednom, jer moraju ostati živi, kako bi ih poslije mučili. Prije samog mučenja, zavežite ih štrikom kojim ste se spustili kroz dimnjak. Mučite svakog posebno po trideset sekundi, I tako naizmjenice sedam puta. Gavrila Principa lupajte kamenom po nožnim prstima, a Čabrinovića rezuckajte grlićem boce po prsima, a po otvorenim ranama sipajte mu sol I rakiju. Naposlijetku će obojica priznati da je Gavrilo ubio prijestolonasljednika, kad to nije pošlo za rukom Nedeljku. Upravo u tom trenutku u gostionicu ulazi vojska čiji pripadnici čuju priznanje dvojice terorista I vi ste oslobođeni lažnih optužbi!
CHECKPOINT REACHED.

SCENA 3: CERSKA BITKA [15-16/08/1914.]

Postali ste pripadnik moćne vojske Austro-Ugarske monarhijhe I trenutno se nalazite u vojnom kampu u Hanpijesku, sjeveroistočno od Sarajeva. Sutra ćete s 42. Hrvatskom divizijom napasti Srbiju, pa morate malo vježbati gađanje iz puške I probijanje bajonetom – ništa teško. Kad završite obuku naći ćete se u šumi ispod planine Cer. Samo slijedite zapovijednika, pukovnika Stjepana Jelića, vašeg pradjeda po majčinoj strani. Oprezno se šuljajte za pukovnikom Jelićem I uskoro ćete nabasati na prvo selo u Srbiji, malko prije svitanja. Selo morate zapaliti, ali tako da se niti jedan civil ne probudi – ako se samo jedan probudi - Mission Failed. Dakle, svi seljani moraju izgoriti zajedno sa svojim kućama. Ovo je dosta težak nivo I ja sam ga prelazio cijeli dan. Naime, kadgod bi sa svojim pradjedom, pukovnikom Jelićem, krenuo paliti selo, netko od seljaka bi se probudio jer bi pijetao počeo kukurikati pošto je zora. Dakle, prvo što morate napraviti jest da nađete pijetla! On se nalazi na jugoistočnom dijelu sela u kokošinjcu iza kuće koju ćete prepoznati po tome što se na dimnjaku vijori zastava Kraljevine Srbije. Oprezno dođite do kokošinjca I probodite pijetla vilama koje ćete naći ispod kokošinjca. Potom silujte pijetla, kako bi osvojili dodatne bodove za putovanje u budućnost. Kad to učinite, počnite paliti kuće jednu za drugom. No, I tada budite vrlo tihi I oprezni I nikako nemojte trčati, jer će pucketanje grančica I odbijanje kamenčića probuditi seljane I vi ste gotovi. Kad zapalite posljednju kuću, krenite u trk I napustite selo. Morate to učiniti stvarno jako brzo – trčite samo prema istoku I uskoro ćete se naći na bojišnici sukobljenih vojski, u vrtlogu Cerske bitke. Vaš pradjed odmah bude teško ranjen, a vama nema pomoći! Kolikogod se opirali naletima srpske vojske I kolikogod ih poubijali, naposlijetku ćete završiti u zarobljeništvu. Predlažem vam da se odmah predate, kako ne biste bezveze gubili vrijeme. Imate sreće, jer zarobio vas je pukovnik Strahinja Jovanović, vaš pradjed po očevoj strani I odmah ste postali pripadnik srpske vojkse. Silovali ste gazdaricu krojačkog salona “Fikret”, gospodina Obradovića I pijetla. Sakupili ste 27 bodova I vremenski vrtlog vas odbacuje u 1941. godinu.
CHECKPOINT REACHED.

2. DRUGI SVJETSKI RAT

SCENA 1: UŽIČKA REPUBLIKA [28/11/1941.]

Bitno je spomenuti da u drugom svjetskom ratu više ne vrijedi “pravilo silovanja”. Ovdje bodove sakupljate kad promijenite vojsku. Dakle, svaki prelazak u drugu vojsku donosi vam bodove, odnosno osam godina putovanja u budućnost. Život, odnosno zdravstveno stanje I energiju nadopunjujete ubijanjem životinja. Trenutno ste četnik I napadate Užice kako bi iz njega istjerali partizane. Bitno je da odmah po ulasku u grad uđete u Muzej grada Užica I tamo ukradete štit iz srednjeg vijeka, jer jedino sa tim štitom možete završiti prvi level. Kad izađete iz muzeja partizani će napadati vašu stranu ulice. Ima ih dvadesetak I morate ih sve pobiti, sklanjajući se iza stupova ispred ulaza u zgradu muzeja. Život ćete nadopuniti tako što ćete pucati u tri psića koji se nalaze na kraju vaše ulice. No, ako odete do njih I zadavite ih golim rukama, dobit ćete kudikamo više života. [Za sada vam štit ne služi ničemu]. Kad pobijete sve partizane pređite na drugu stranu ulice I skrenite lijevo. Na kraju te ulice nalazi se štala. Ako nemate dovoljno života, probodite vilama obje krave I potom sjednite na konja. Ako I imate života, probodite ih–ko ih jebe! Na izlasku iz štale dočekat će vas partizanska zasjeda s puškomitraljezom. Sad vam štit koristi za obranu, ali pazite na glavu. U trenucima kad partizan stavlja novi redenik u puškomitraljez, priđite mu bliže konjem, zaletite se tako da ga konj zgnječi. Sada vam je otvoren put prema centru grada, no prije odlaska skinite šajkaču I zamijenite je sa šljemom, koji se nalazi na glavi pokojnog partizana. Također, ne zaboravite uzeti puškomitraljez. Samo trčite na konju prema glavnom trgu I pucajte iz puškomitraljeza na sve što se kreće [osobito obratite pozornost na mačke koje se kreću s desne strane – ima ih pet ili šest]. Kad dođete na glavni trg, tamo vas čekaju tri najpreciznija partizanska strijelca, pa nemojte bezglavo juriti na trg, jer ćete odmah biti ubijeni. Desetak metara prije trga sjašite s konja, a njega ubijte jer imate vrlo malo života. Oderite njegovu kožu I preobucite se u konja. Ovaj je dio dosta težak, jer vam je smanjen kut gledanja kroz konjsku glavu. Prvi partizanski strijelac nalazi se lijevo, na vrhu crkve. Drugi je s desne strane I viri iz kanalizacije, a treći je probučen u baku I najnormalnije hoda ulicom. Tu sam se najviše mučio, jer svaki put kad bi nišanio ovog na crkvenom tornju ili ovog u kanalizaciji, bakica bi me ubila. Štoviše, kad naciljate u bakicu nišan vam je zelen, kao da je ne smijete ubiti jer će onda misija biti svršena. No, iako je nišan zelen I prekrižen, roknite baku u glavu pa ćete poslije lako riješiti ovog na crkvi I u kanalizaciji. Kad roknete baku, na ekranu će se ispisati: “Ne pucajte u baku? Kakva glupost! Ovo je Balkan I tu ne vrijede pravila!”. Ovaj dio u igrici mi se posebno svidio, jer je maštovit I orginalan, a jednom sam I čitaio da na Balkanu stvarno ne vrijede nikakva pravila. Sljedeće što morate učiniti jest da se popnete na crkvu I maknete komunističku zastavu s tornja. Na stepenicama crkve imat ćete još jednog preživjelog partizana, no kako više nemate municije, morat ćete ga raniti nožem. Zapamtite – morate ga raniti, jer to je vaš djed po očevoj strani – Miško Jovanović. Ako ga ubijete, vi ne možete postojati u budućnosti i vratit ćete se na početak levela. Ranit ćete ga tako što ćete baciti nož u njegovo bedro. On će pasti I previjati se, a za to vrijeme morate skinuti njegovu uniformu I preobući se u partizana. Mijenjanjem vojske sakupili ste prve bodove.
CHECKPOINT REACHED.

SCENA 2: KOZARA [03/06/1942.]

Vi ste sada partizan čija se jedinica mora oduprijeti udruženim napadima Nijemaca, ustaša I četnika. Opkoljeni ste sa svih strana na vrhu planine I situacija je beskrajno teška. Ova je misija izrazito taktička – na tragu najtežih misija igara kao što su Ghost Reacon ili Rainbow Six! Prvo što morate učiniti je da se potpuno razodijenete. Potom goli krenite niz brdo, prema ustaškim položajima. Neko vrijeme će trebati ustašama da vas primjete, a za to vrijeme pokušajte izbjeći međusobnu paljbu između njih I partizana. Ponekad će vas pogoditi metak, no nasreću u vašoj blizini je dosta krtica koje morate daviti, zbog produljenja života. Kad vas primjeti prvi ustaša u vašem hodu prema njihovim položajima, počnite se istovremeno samozadovoljavati I psovati partizane maštovitim psovkama:
- dabogda im konj krvavim kurcem jebo nevine sestre na majčinim grobovima, a očevi sve to gledali iz invalidskih kolica!
- dabogda im žene rodile sinove s metalnim ušima I magnetom ih zvale na večeru I dobogda im djeca prstima čitala!
- dabogda plesali kolo u strujnom krugu, itd.
Kad izgovorite sve ove psovke uz samozadovoljavanje, ustaše vam neće ništa jer će misliti da ste pobjegli iz obližnje ludnice. Propustit će vas da hodate dalje, no tada vi stupate na scenu! Neko vrijeme hodajte samo naprijed, kroz šumu. Pred kraj ustaških položaja nalazi se mali proplanak na kojem patrolira stražar. Priđite mu s leđa, zadavite ga I preobucite se u njegovu uniformu. Na povratku prema ustaškim položajima zadavite jelena u šumi, zbog dodatne energije. Kad se vratite do ustaša morate ih oprezno, uvijek s leđa, daviti jednog po jednog. Trebate ih zadaviti tridesetak, a najteži je posao s onim posljednjim, jer to je vaš djed po majčinoj strani – Franjo Jelić. Treba dozirati davljenje kako ga ne bi ubili do kraja, već samo onesposobili za daljnju borbu. Davite ga desetak sekundi, a potom napravite pauzu od tri sekunde, I tako četiri puta zaredom. Kad ste gotovi s njim pozovite partizane da se spuste dolje kako bi se svi preobukli u ustaške uniforme I iznenadili četnike na njihovim položajima. Nemojte se vi iznenaditi kad dođete na njihove položaje I kad shvatite da ih tamo nema. Vaš je zapovijednik pogriješio I vi ste upali među Nijemce s kojima nema šale I s kojima nema šanse! Jedini način da se spasite je kućica koju ćete vidjeti u daljini, s desne strane šume. Skrivajući se iza drveće, dođite do nje I oprezno uđite. U njoj su tri njemačka znanstvenika koji nisu naoružani. Ne smijete pucati po njima, jer će vas buka odati. Morate ih oprezno priklati. Kad zakoljete zadnjeg, čut ćete buku nadolazećih njemačkih vojnika, a jedino mjesto gdje se možete sakriti od kiše metaka je kupola u dnu kuće. Ta je kupola prva verzija njemačkog vremenskog stroja I on vas, nažalost, odbacuje u prošlost, četiri mjeseca unazad.
CHECKPOINT REACHED.

SCENA 3: IGMANSKI MARŠ [27/01/1942.]

Vraćeni ste nekoliko mjeseci u prošlost. Pojavit ćete se na začelju kolone koja prelazi Igman u noći punog mjeseca. Nigdje ne žurite jer ste još uvijek odjeveni u ustašku uniformu iz prethodne misije. Ako se pokažete partizanima, nikome nećete moći objasniti da ste zapravo partizan koji je vremeplovom stigao iz budućnosti, s bitke za Kozaru, preodijeven u ustašku uniformu iz tih I tih razloga. Kad se kolona dovoljno rastegne, morate zadaviti partizana koji je ispred vas I preobući se u njegovu uniformu. Nastavite hodati I preskačite zaleđene potoke. Ako, kojim slučajem, prekratko skočite probit ćete led I zagaziti u potok. Nedugo zatim počet ćete se smrzavati I vaša misija će biti okončana. Probate li tražiti životinje da ih zadavite zbog produženja života – zaboravite! Na ovoj hladnoći nema ničega, osim konja iz vaše kolone, no ako njih pokušate ubiti nikada nećete završiti misiju, jer konji će vam poslužiti za ono što će se dogoditi poslije. Hodajte još neko vrijeme s kolonom I oprezno preskačite potoke, a potom slijedi iznenađenje. U susret vašoj koloni trči gomila pobješnjelih životinja, koje zapravo uopće nisu životinje već androidi u obliku životinja. Radi se o jelenima, odjevenim u njemačke uniforme. Dok hitaju prema vašoj koloni rogovi im se vrte 360 stupnjeva I ispaljuju metke na sve strane. Kako u široj okolici nema nikakvog zaklona, tako vam je sada dozvoljeno da ubijate konje koji se kreću s vama u koloni, no oni vam neće dopuniti stanje života, već će vam poslužiti samo kao zakloni od monstruoznih robo-jelena. Kad ubijete zadnjeg konja, sakrijte se iza njega I pucajte po robo-jelenima. Zacijelo ćete se iznenaditi kad shvatite da niti jedan robo-jelen ne pogiba jer su svi napravljeni od neprobojnog čelika. Sava sreća, partizan pokraj vas brzo pogiba I on ima snajper, jedino oružje s kojim možete onesposobiti jelena. Morate ciljati točno između njegovih očiju čime ćemu pregoriti matična ploča I on će se isključiti. Morate biti vrlo precizni I koncentrirani jer imate metaka točno onoliko koliko I robo-jelena morate ubiti. Kad pregori matična ploča posljednjeg robo-jelena krenite s kolonom dalje. Nemojte se preplašiti kad uskoro nabasate na novi odred robo-jelena. Radi se o androidima koji su odjeveni u talijanske uniforme. Svi oni stoje I gledaju u mjesec. Oni vam ništa neće, pa kolona može dalje. No, vi ostanite u blizini talijanskih robo-jelena I kad izgubite kolonu iz vida došuljajte se krajnjeg lijevog jelena. Iza repa vidjet ćete malu sklopku koju ćete otvoriti I stisnuti tipku restart. Dok se robo-jelen restarta, skinite mu uniformu I preobucite se u Talijana.
CHECKPOINT REACHED.

SCENA 4: BITKA NA NERETVI [28/02/1943.]

Sada ste talijanski vojnik I nalazite se u centralnom talijanskom stožeru. Bitku na Neretvi ne vidite, jer ste poprilično daleko od nje, no možete čuti snažne detonacije I rafalnu paljbu. U štabu vam se skupina vojnika smije jer vam uniforma koju ste skinuli s robo-jelena vrlo smiješno pristaje. Za dobijanje prave uniforme morate izvršiti nekoliko vrlo teških zadataka:
a) 30-sekundno tuširanje u hladnoj vodi
b) jedenje 100 grama neslanih špageta bez ikakvog umaka
c) ispijanje decilitra najjeftinijeg vina iz plastične čaše
Kad to obavite, dobijate pravu uniformu I pred vama je pravi zadatak. Kad padne noć morate krenuti sami I pješke prema bojišnici na Neretvi. Proći ćete nesmetano kroz četnike, ustaše I Nijemce I uskoro doći na prvu liniju. Ugledat ćete visoku travu - kroz nju dopužite do partizanskih položaja. S desne strane vidjet ćete logorsku vatru – tamo su dvojica stražara I njih zaobiđite u širokom luku. Potom ćete ispred vidjeti kolibu do koje morate doći. Ispred ulaza u kolibu nalazi se kazan u kojem su ostaci graha. Uzmite dva decilitra graha I ušuljajte se u kolibu. Tamo ćete vidjeti dvadesetak partizana koji spavaju, shrvani umorom od naporne bitke. Zaflekajte im uniforme grahom! Krenite obavezno s desne strane – u suprotnom ćete stati na ostatak boce I bit ćete uhvaćeni. Kad zaflekate I posljednju uniformu, vratite se istim putem u stožer. Kad stignete do njemačkih položaja obratite pozornost na sanitarni kamion. Morate ući u njega I preobući se u njemačku uniformu, a potom uzeti I padobran.
CHECKPOINT REACHED.

SCENA 5: DESANT NA DRVAR [25/05/1944.]

Njemački ste padobranac I odmah iskačete iz aviona prema Drvaru. Paljba prema vama otpočinje sa svih strana. Gađajte prvo partizane koji su odmah ispod vas. Kad vam ponestane života pronađite pokoju pticu u letu u vašoj ravnini ili iznad vas, pa je pogodite. Kad završite s patrtizanima ispod vas, sljedeća opasnost nalazi se na ulazu u šumu. Sa sobom imate I šest bombi, pa ih potrošite četiri. Bacate ih na ulaz u šumu i u ubit ćete većinu partizana. Potom se spuštate na tlo. Krenite prema šumi u kojoj je pećina gdje se krije Tito I usput ubijete dva preostala partizana. Odmah po ulasku nabasat ćete na dva vepra pa I njih ubijte, jer života vam je preostalo poprilično malo. Potom dolazite na šumski puteljak koji vodi prema pećini. Na puteljku ćete nabasati na dvije partizanske straže. Sredite ih s preostale dvije bombe. Na ulazu u pećinu je samo jedan staražar. Možete ga bez problema ubiti, no od toga nemate baš velike koristi, jer kad uđete u Titovu pećinu uvijek će vas požderati njegov pas Luks. Stoga, morate napraviti sljedeće:
Došuljajte se do stražara I silujte ga dvaput. Potom odjenite njegovu uniformu, a svoju, njemačku, stavite na njega. On će od silnog šoka teturati oko sebe, a potom će ući kod Tita u pećinu. Kad ga Tito primjeti u njemačkoj uniformi, vi ga upucajte, pa će Tito misliti kako ste mu spasili život. Tako ćete postati Titov dobar prijatelj.
CHECKPOINT REACHED.

EPILOG: PRVA POSLIJERATNA GODINA [29/11/1946.]

Čestitamo! Tito, kojem ste prije godinu I pol spasili život, postavio vas je za šefa UDBE. Danas, na Dan Republike poklonio vam je mini-teleport. Također, danas do ponoći morate izvršiti četiri otmice u tri različita grada SFRJ. Već je pola jedanaest navečer I malo je vremena. Na svu sreću, imate mini-teleport. Nemate nikakvog oružja, a jedino što vam treba je kamen kojeg ćete naći ispred kuće u kojoj slavite najveći državni praznik. Stisnite tipku za teleport.

1. POŽAREVAC
Nađite obiteljsku kuću Milošević I kidnapirajte petogodišnjeg Slobodana. Prije kidnapiranja ga onesvijestite onim kamenom. Potom pronađite četverogodišnju Miru Marković. Kidnapirajte I nju. Stisnite tipku za teleport.

2. BEOGRAD
Pronađite Franju Tuđmana u beogradskom stanu. Onesvijestite ga kamenom I kidnapirajte ga. Stisnite tipku za teleport.

3. SARAJEVO
Lik kojeg morate kidnapirati nalazi se u zatvoru. Radi se o Aliji Izetbegoviću. No, vi ste šef UDBE I bez problema ulazite u zatvor. Kad uđete u Alijinu ćeliju onesvijestite ga kamenom I kidnapirajte ga. Stisnite tipku za teleport.

4. HAMMERFEST/NORVEŠKA
Likove koje ste oteli zakopajte u snijeg I pustite ih da se zamrznu. Stisnite tipku za teleport.
CHECKPOINT REACHED.

U ovoj misiji ste šest puta promijenili vojsku I dobili 48 godina putovanja u budućnost. Čestitke!

3. MODERNI BALKANSKI RAT

SCENA 1: BRUXELLES [01/07/1994.]

Kad ste oteli I zamrznuli Slobodana, Miru, Franju I Aliju, poprilično ste promijenili povijest, pa rata u bivšoj SFRJ početkom devedesetih, nažalost, nije ni bilo! No, tu ste zato vi, a vaš prvi zadatak je stvoriti opravdane uzroke za krvave oružane sukobe na Zapadnom Balkanu! Trenutno se nalazite u okolici Bruxellesa gdje se održava svečani tulum povodom četvrtog proširenja Europske unije u koju ulaze neovisne zemlje s prostora bivše Jugoslavije. Radi se o šest bivših republika I jednoj autonomnoj pokrajni koje su malko promijenile svoje nazive:
1. SR Slovenija: Republika Bosna
2. SR Hrvatska: Nezavisna država Hrvata I dvanaest zapeta tri posto Srba
3. SR BiH: Demokratska Republika Nova Jugoslavija
4. SR Srbija: Ujedinjeno kraljevstvo realno velike Srbije I sjevernog Kosova sa četvrtinom Metohije
5. SR Crna Gora: Kneževina Južni Monaco
6. SR Makedonija: MSOBPG: Makedonija [skraćenica znači “mi smo ovdje bili prije Grka”]
7. SAP Kosovo: Republika Južno Kosovo s tri četvrtine Metohije

Nakon dosadnog uvodnog dijela, konačno počinje vaša misija! Nalazite se ispred ogromne kućerine u kojoj se održava tulum. Samo je jedan security na ulazu I s njim neće biti problema. Zadavite ga s leđa I uzmite mu pištolj I vodootporni flomaster iz unutarnjeg džepa sakoa, no nemojte ulaziti u kuću, nego se popnite požarnim stepenicama na krov kućerine. Tamo skinite zastave gore spomenutih država. No, kako ste poprilično promijenili povijest I budućnost, tako zastave ne izgledaju onako kakvim ih znate danas, pa ih je poprilično teško naći među gomilom zastava koje vise s krova kućerine. Evo opisa zastava koje trebate skinuti, a potom iskoristiti onaj vodootporni flomaster:

1. Republika Bosna: trobojnica bijelo-plavo-crveno s grbom u gornjoj lijevoj strani. Na grbu su dva dimnjaka iz zeničke čeličane koji stoje na vrhu Triglava. [Docrtajte veliki polumijesec I zvijezdu, te napišite “Ovo je Islamska Republika Bosna”! Potom precrtajte Triglav.]

2. Nezavisna država Hrvata I dvanaest zapeta tri posto Srba: trobojnica crveno-bijelo-plavo sa šahovnicom u sredini. Na prvom polju šahovnice su četiri slova C. [Prešarajte četiri slova c I na svako crveno polje šahovnice nacrtajte mali Triglav. Preko zastave ispišite “Tukaj je Slovenija]”

3. Demokratska Republika Nova Jugoslavija: radi se o bijeloj zastavi koja na sebi ima imitaciju megapoznatog ulja na platnu na kojem srpski I albanski orao igraju šah na crveno-bijeloj hrvatskoj šahovnici s figuricama Crnogoraca na vrhu Triglava u Sloveniji, a obasjani suncem iz Makedonije, te bošnjačkim polumjesecom I zvijezdom. Obojica puše. [Prešarajte sve na zastavi, osim srpskog orla I šahovnice. Iznad njega docrtajte oblačić s riječima “Ja bi ovo podijelio s Hrvatima”, a na bijela polja dopišite “I mi bi s vama!”]

4. Ujedinjeno kraljevstvo realno velike Srbije I sjevernog Kosova sa četvrtinom Metohije: trobojnica crveno-plavo-bijelo na čijoj je sredini grafika s likovima Karađorđa I Miloša Obrenovića u ljubavnom zagrljaju. [prešarajte obojicu I nacrtajte lik Ilije Garašanina, kao I kartu Velike Srbije]

5. Kneževina Južni Monaco: zastava crvene boje na čijoj je sredini je bolid formule jedan. Svuda se po zastavi, najsuvremenijom digitalnom tehnologijom, mijenjaju raznorazne reklame. Hakirajte zastavu tako da pokvarite reklamu za Veliku nagradu Lovćena, a na zastavi opet dopišite četiri slova C I ispišite “Velika nagrada Kragujevca”.]

6. MSOBPG: Makedonija: zastava crvene boje na kojoj velikim slovima piše “Mi smo ovdje bili prije Grka”. [precrtajte ovu parolu I napišite sljedeće: “Mi smo ovdje bili I prije Grka I prije vas! Potpis – Albanci!”

7. Socijalistička Republika Južno Kosovo s tri četvrtine Metohije: trobojnica plavo-bijelo-crveno s petokrakom u sredini [prekrižite petokraku I nacrtajte albanskog orla koji siluje srpskog orla]

Potom uđite na jedina vrata koja vidite. Spustite se na prvi kat I uđite u prvu sobu lijevo gdje ćete iz ladice radnog stola izvaditi prigušivač. Potom se vratite u hodnik I pogledajte dolje – s tog mjesta imate odličan pregled tuluma na dvoranu u prizemlju. S prigušivačem i sedam metaka koje imate u pištolju morate ubiti sedam premijera država koje se upravo primaju u Europsku uniju. Samo jedan promašaj ili ubojstvo pogrešne osobe vratit će vas na početak misije. E, sad se postavlja pitanje kako prepoznati premijere, kad su svi ljudi u dvorani isto odjeveni – leptir mašne, smokinzi itd. Čitajte pažljivo I koncentrirajte se. Slovenski premijer jedini jede burek I istovremeno puši cigaretu, hrvatski premijer jedini od svih ima leptir mašnu crvene boje, premijer Nove Jugoslavije na reveru sakoa ima bedž s likom Josipa Broza Tita, premijer Srbije jedini pije piće iz boce, premijer Crne Gore spava u kutu, premijer Kosova ima tanjur s 18 kremšnita, a premijer Makedonije srivećki u kutu puši opijum. Kad ih sve pobijete, na balkonu izvjesite onih sedam zastava koje ste prepravili I to će konačno biti povod za krvoproliće na Balkanu! Prije čestitki, morat ćete obići sve te zemlje I izvršiti još par akcija kako bi dodatno pojačali povode za ratove na Zapadnom Balkanu.

SCENA 2: TRBOVLJE [02/07/1994.]

Prije samog opisa scene, nekoliko riječi o formi bodovanja cjelokupne treće misije. Naime, u prvoj ste misiji bodove koji vam donose putovanje u budućnost sakupljali silovanjima, u drugoj kad ste mijenjali uniforme različitih vojski, a u ovoj misiji bodove ćete sakupiti ubijanjem civila. Na svakom levelu dobro pazite jer uvijek imate I uniformirana lica [policija I vojska] – na njih ne smijete pucati, jer odmah gubite život. Svaki level je izrazito težak, ne zbog neke taktike nego zbog brzine ubijanja. Iako ste uvijek na jednoj lokaciji, morate unutar 180 sekundi ubiti apsolutno sve civile na lokaciji, a ponekad ih je I preko stotinu!

Sada ste Ismet Hadžirudarević, rudar u Trbovlju, a jedino vam je oružje malj. Spustite se u okno I pobijte maljem sve rudare osim doseljenika s područja Nove Jugoslavije [ex-SR BiH]. Rudare koje trebate ubijati prepoznat ćete po plavim očima I njih je samo 37! Ovaj level prolazite zasigurno iz prve.
CHECKPOINT REACHED: Republika Bosna [ex-SR Slovenija] objavljuje rat Demokratskoj Republici Novoj Jugoslaviji [ex-SR Bosna I Hercegovina]

SCENA 3: SAVUDRIJA [03/07/1994.]

Vi ste slovenski turista Janez Gliserec I trenutno se vozite u megabrzom gliseru. Ispred sebe vidjet ćete plažu sa pedesetak hrvatskih kupača u moru. Sve ih morate samljeti gliserom u brzoj vožnji, unutar tri minute. Morate paziti na svjetionik da se ne zaletite u njega I na plićak. Kad dođete u plitko more smanjite brzinu. Jedan će vam kupač uvijek uspjeti pobjeći iz mora I njega morate uhvatiti I zadaviti. Usput pazite I na dva policajca čije metke morate izbjegavati.
CHECKPOINT REACHED: Nezavisna država Hrvata I dvanaest zapeta tri posto Srba [ex-SR Hrvatska] objavljuje rat Republici Bosni [ex-SR Slovenija]

SCENA 4: SARAJEVO [04/07/1994.]

Sada ste Mihailo Portirović I portir ste u jednom sarajevskom hotelu. Napustite radno mjesto I popnite se na krov hotela. Tamo ćete naći snajper sa šezdeset dva metka. Na trgu ispod vas je 65 osoba. Ubijte ih sve unutar 180 sekundi osim bračnog para sa četverogodišnjim sinom, jer to su vaši roditelji Srboljub Jovanović I Hrvojka Jelić, šetaju s vama, malim Antom, kad ste imali četiri godine. Na suprotnoj zgradi su dva specijalna policajca, također sa snajperima. Njihove metke morate izbjegavati I nikako ne pucajte na njih.
CHECKPOINT REACHED: Demokratska Republika Nova Jugoslavija [ex-SR BiH] objavljuje rat Nezavisnoj državi Hrvata I dvanaest zapeta tri posto Srba [ex-SR Hrvatska] I Ujedinjenom kraljevstvu realno velike Srbije I sjevernog Kosova sa četvrtinom Metohije [ex-SR Srbija]

SCENA 5: DOLINA PREŠEVA [05/07/1994.]

Sada ste Dušan Kombajnović I vozite kombajn po Preševskoj dolini, na jugoistoku Ujedinjenog kraljevstva realno velike Srbije I sjevernog Kosova sa četvrtinom Metohije. Ispred vas je ogromno polje na kojem naporno radi sedamdesetak albanskih seljaka, zemljoradnika. Zadatak je jednostavan. Pregazite ih sve! No, otprilike u drugoj minuti gaženja, nestat će vam goriva u kombajnu. Morate otrčati do traktora, zadaviti lika koji ga vozi I nastavak gaženja izvršiti traktorom. Završetak levela iznimno je težak pošto je traktor spor I malen, a preostalo vam je još više od dvadeset civila.
CHECKPOINT REACHED: Socijalistička Republika Južno Kosovo s tri četvrtine Metohije [ex-SAP Kosovo] objavljuje rat Ujedinjenom kraljevstvu realno velike Srbije I sjevernog Kosova sa četvrtinom Metohije [ex-SR Srbija].

SCENA 6: TITOVA MITROVICA [06/07/1994.]

Vi ste Fadil Taxhici I vozite taxi. Pređite vozilom most I uđite u dio grada nastanjen pretežno Srbima. Kad dođete u Titovu ulicu počnite gaziti prolaznike. Ima ih oko devedeset, a vi imate samo tri minute vremena! Pazite dobro, jer je na ulici, zbog krize u regiji I nedavnog napada u Bruxellesu, popriličan broj vojske. Morate izbjegavati njih I njihove metke. Ovu sam misiju prelazio dosta dugo vremena.
CHECKPOINT REACHED: Ujedinjeno kraljevstvo realno velike Srbije I sjevernog Kosova sa četvrtinom Metohije [ex-SR Srbija] objavljuje rat svima, pa I Sjedinjenim Državama!

SCENA 7: EPILOG [LOVĆEN-TETOVO-HAMMERFEST 07-10/07/1994.]

Nakon što ste u bolidu Formule 1 na Velikoj nagradi Lovćena pobili sve crnogorske gledatelje I zapalili tri škole u Tetovu s albanskim učenicima, vrijeme je da odete na sjever Norveške, u Hammerfest.

Tamo pronađite ono mjesto na kojem ste zamrznuli Slobodana Miloševića, Mirjanu Marković, Franju Tuđmana I Aliju Izetbegovića. Odmrzite ih, objasnite im situaciju I pošaljite ih na Zapadni Balkan kako biste bili sigurni u nastavak ratova.

Ubili ste 927 civila, što je previše bodova za odlazak u vašu 2008. godinu I vremenski vrtlog vas odbacuje čak 78 godina u budućnost.

4. EXTRA DODATAK: PRVENSTVO ZAPADNOG BALKANA U NOGOMETU –
PRO BRUTAL BALKAN SOCCER 2072.
[Rusija 13/06-10/07/2072.]

Rat kojeg ste savršeno isplanirali I započeli trajao je deset godina. Danas na području Zapadnog Balkana ima 187 neovisnih I međunarodno priznatih država. U isto vrijeme kad se održava Europsko prvenstvo u nogometu u Armeniji I Azerjbejdžanu, održava se I prvenstvo nogometa Zapadnog Balkana. Taj se turnir nikada ne igra u nekoj od zemalja Zapadnog Balkan, jer postoji mogućnost da se zemlja domaćin raspadne vrijeme samog turnira. Zato se turnir igra svaki petak I traje samo jedan. Pretprošli petak bio je na Belizeu, prošli petak u Sjevernoj Koreji, a evo sada smo u Rusiji.

Posljednja misija igre “Dragan Dabic’s Time Machine: All Quiet on the West Balkans” služi za opuštanje I u njoj više nažalost više nema ubijanja, već se igra klasičan nogometni turnir. No, ima pljuvanja suca, lomljenje noge, potres mozga, navijački neredi itd. Od 187 reprenzentacija, na turnir se plasirala trideset I jedna, kao I domaćin Rusija s kojom vi igrate po defaultu. Reprenzentacije su raspoređene sedam skupina, a pobjednik turnira dobija besplatno putovanje vremenskim strojem u povijesno/buduće razdoblje koje odabere.

SKUPINA A [Moskva]:
1 Rusija
2 Skopska Republika
3 Demokratska Republika Južna Pelagonija
4 Small Part of Former Yugoslav Republic of MSOBPG: Makedonija

SKUPINA B [Vladivostok]
1 Islamska Republika Štajerska
2 Neovisna Hrvatska Dolenjska
3 Ujedinjeno Talijansko Primorje s Piranskim zaljevom
4 Republika Slovenska Ljubljana

SKUPINA C [Novosibirsk]
1 Kneževina Janjevo
2 Republika Srpska Mitrovica
3 Metohija
4 Republika Južno Kosovo

SKUPINA D [Ekaterinburg]
1 Bosna I Hercegovina – katalonski sektor
2 Bosna I Hercegovina – čečenski sektor
3 Bosna I Hercegovina – sjevernoirski sektor
4 Bosna I Hercegovina – kurdski sector

SKUPINA E [Volgograd]
1 Velika Republika Lika
2 Zapadnoslavonska konfederacija
3 Bjelovarska kraljevina
4 Katolička Hunta Južna Dalmacija

SKUPINA F [Kazan]
1 Duvanska Industrija Pljevlja I Fabrika Tekstila Podgorica
2 Budvanska Rivijera
3 Nikšićko Pivo
4 Privatna Plaža Bojović kod Herceg-Novog

SKUPINA G [Sankt-Peterburg]
1 Kraljevina Šumadija
2 Islamska Džamahirija Sandžak
3 Ujedinjena Bačka
4 Zlatiborska Republika

Skratit ću vam muke, jer možete do naslova prvaka s ekipom Rusije samo odabranom jedanaestoricom I samo s jednom taktikom. Igrajte na 4-3-1-2 I od 22 igrača odaberite točno ovih jedanaest:

1 Neredov
2 Huliganenko
3 Bokserov
4 Bengalski
5 Nerednjak
6 Nabijenko
7 Sačekušnjak
8 Nokautov
9 Sahranjenko
10 Huliganski
11 Premlačenko

Kad osvojite prvenstvo, vratite se u 2008. godinu I to je kraj igre!

COPYRIGHT BY: Dragan David Dabić, Belgrade, 2008.

RAD [Nedjeljom]

February 7, 2008 @ 2:33 am

U vrijeme kad sam pohađao osnovnu školu [sredina 80-ih], išao sam u isti razred sa čovjekom čije je ime bilo Franjo Vukorepa. Nitko iz mog razreda nije se družio s njim, ali ne zato što smo ga mrzili zbog takvog imena i prezimena, već zato što se on nije htio družiti s nama. Bio je različit od nas i nikada nam nije dopuštao da se netko od nas upozna ili zbliži s njim. Uvijek je bio rezerviran prema nama, kao da je imao nekakav tajni plan koji bi mu mi, klinci, mogli pokvariti.

Dok smo mi slušali Motorhead, Ramonese i AC/DC, on je slušao Himza Polovinu, Dževada Preljevića-Mrvicu i Boru Spužića-Kvaku. Mi smo svi navijali za Dinamo, a on je navijao za Zvezdu [Da se razumijemo, ovdje ne vrijeđam ljude koji slušaju različitu glazbu od mene ili navijaju za različit klub – sve ovo pišem da čitatelju, to jest tebi, neke stvari budu jasnije, kasnije].

Nikome nam nije bilo jasno kako i zašto je toliko različit od nas. Taj Franjo Vukorepa… Čak smo, u osmom razredu, a to je bilo 1986. godine, znali tko je tko po nacionalnom i vjerskom ključu - otkuda su čiji roditelji, kako se majke prezivaju djevojački, tko ide u crkvu, a tko ne. Bilo nas je dvoje, troje učenika srpskog porijekla, ali svi smo navijali za Dinamo. Čak je bio i jedan Makedonac čiji je otac, vojno lice, navijao za Vardar, no sin je navijao za Dinamo, jer bio je rođen u Zagrebu, kao i svi mi. Jedino nas je bunio taj Franjo Vukorepa koji je navijao za Zvezdu i slušao narodnjake, a znali smo da nije rođen niti u Valjevu, niti u Doboju, niti u Gospiću, niti u Lištici, već u Zagrebu, kao i svi mi.

To, gore opisano zaboravio sam tijekom zadnjih dvadesetak godina, sve do dana dok Franju Vukorepu nisam sreo na ulici. To se dogodilo prije dva dana i upravo zbog toga pišem ovaj tekst. Prepoznali smo se međusobno na Novoj vesi i sjeli na kavu. [Ja sam pio pivo.] Isprva me začudio način na koji je Franjo Vukorepa bio odjeven, pa sam prvo pomislio da se maskirao jer je fašnik i totalni maskenbal, no nije bilo tako! Način na koji je on bio odjeven bio je istinit. Naime, Franjo Vukorepa je svećenik i on se zove velečasni Franjo Vukorepa. Sve što se događalo dalje, prenosim u formi intervjua:

JA: Franjo, čovječe… Nismo se vidjeli prek 20 godina…
FV: Da, dvadeset godina… Dosta je prošlo. Zar ne?
JA: Uistinu je prošlo toliko? Da! Nego, Franjo, jebote Bo… Sori! Jel još slušaš narodnjake i navijaš za Zvezdu?
FV: Otkuda ti uopće takve informacije?
JA: Jebote, Franjo, pa išli smo u isti razred. Sjećam se da si slušao narodnjake i navijao za Zvezdu.
FV: Aaaa to? Ma, daj! To su gluposti!
JA: Kak misliš gluposti?
FV: Tako! Glupost! Ti isto vjeruješ svemu!
JA: Dobro, Franjo te spike možeš prodavat nekom drugom, al ja te znam!
FV: Pogledaj me dobro! Jel me gledaš?
JA: Da.
FV: I što vidiš?
JA: Svećenika katoličke crkve.
FV: Jel ti sad jasno?
JA: Pa ti si cijelo vrijeme…
FV: Da!
JA: Cijelo si vrijeme zapravo….
FV: Da!
JA: Ti si genije! Još onda si znao i tako si se uvukao među njih…
FV: Da!
JA: Aaaaaa.. Sad je meni jasno! Genijalno!
FV: Vidiš? A? Mislili ste svi da sam neki kreten? Dok ste se vi opuštali, ja sam radio! Zato sada imamo ovo što imamo!
JA: Da… Dobro, jel sad slušaš normalnu mjuzu i navijaš za normalni klub? Npr. Bad Religion i Millwall?
FV: A?
JA: Ma ništa. Nego, baš dobro da sam te sreo… Inače sam novinar…
FV: Oooo, samo to ne! Vjerojatno ćeš me pitati za rad nedjeljom! Za moje mišljenje?
JA: Nažalost, da…
FV: Hm….
JA: Pliz, frendovi smo… Mislim, barem smo bili u osnovnjaku…
FV: Hm… Ajde, može.
JA: Ok. Ali ova pitanja će biti ozbiljna.
FV: Naravno…
JA: U našoj se zemlji, u nekoliko zadnjih godina, stalno vodi rasprava o zabrani rada nedjeljom. Što ti misliš o tome?
FV: Ne shvaćam pitanje. Zapravo, tu je više pitanja. Da li me pitaš o našoj zemlji, o zadnjih nekoliko godina ili o zabrani rada nedjeljom?
JA: Jebote, kako ste komplicirani, vi svećenici! Znaš dobro što sam te pitao!
FV: Ne bi baš rekao.
JA: O zabrani rada nedjeljom sam te pitao!
FV: Da, što s tim?
JA: Da li se slažeš s tim?
FV: Ne.
JA: Ne? Stvarno? Ne slažeš se sa zabranom rada nedjeljom?
FV: Tko je to rekao?
JA: Pa ti!
FV: Ja?
JA: Da, ti!!! Što se praviš glup!?
FV: Ma, dobro, zezam se malo s tobom! Ajmo sad ozbiljno!
JA: Eksplodirat će mi glava od tebe i tvojih odgovora.
FV: Čuj, crkva! Znaš kako je - pitanje, odgovor, ovo, ono… Čemu vodi ovaj put mene i život moj? Čiji je početk i čiji je kraj i koji to čovjek vječnu tajnu zna?
JA: Pa crkva, valjda!
FV: Da! Al moraš biti član! He, he [zli smijeh]
JA: OK. Jel možemo sad nešto ozbiljno?
FV: Da! He, he [zli smijeh]
JA: Ne, sad stvarno?
FV: Ma da! Sad stvarno! Aj neko pitanje!
JA: Zabrana rada nedjeljom?
FV: Reći ću ti iskreno i od sada počinje naš ozbiljan razgovor! Ovo je poruka od Boga koji nam je rekao sljedeću rečenicu… Jel snimaš?
JA: Da. Na iPod, Mac, zapravo na iPhone…
FV: To je tvoj Bog? Ha?
JA: Praktički da… iBog! Mislim, iGod!
FV: Neozbiljan si…
JA: Pa svatko ima svoje zadovoljstvo. Nego, dobro, tako je kako je… Ajd nastavi.
FV: OK. Sada ću ti prenijeti Božje riječi upućene nama, svima ovdje u Hrvatskoj, svim Hrvatima i manjinama, uključujući i mađarsku i srpsku i talijansku… Rekao je ovo…. Dakle, Božje riječi bile su sljedeće i ti ih prenesi od početka do kraja…
JA: Hoću. Samo daj ih više!
FV: Evo Božjih riječi:
“Ooooooooooo!!!! Kakva je ovo smiješna katolička zemlja u obliku potkove? Aaaaa…. Da li je uopće to katolička zemlja? Vidim blizu ima puno islama i pravoslavlja, s desne strane od te zemlje u obliku potkove. Izgleda da jest! Ipak je to katolička zemlja. Da, da… Vidim, zaostali su jako… Kad smo već popušili Poljsku i Irsku, daj njima nešto iz srednjeg vijeka da se uplaše kako bi me više štovali! Što ja znam, zabrani im rad subotom…”

JA: I to je to?
FV: Da, to su njegove riječi.
JA: Ti me jebeš u zdrav mozak?
FV: Ma, ne! To mi je stvarno rekao!
JA: Čekaj malo, ali ova subota? Mislim, mi cijelo vrijeme pričamo o nedjelji, a sad je odjednom subota?
FV: Da?
JA: Kak sad subota?
FV: Pa zeznuo se… Mali previd… Mislio je možda na Šabat! Sad i ti sitničariš… Subota, nedjelja, svejedno je… Mislim, Židovi, kršćani, tak svejedno…
JA: Misliš?
FV: Da.
JA: Dobro, a daj sad ti reci svoje mišljenje o zabrani rada nedjeljom.
FV: OK. U slučaju da se zabrani rad nedjeljom, predlažem da se istog dana zatvore i crkve! Ako je Bog rekao da je nedjelja dan odmora, tada ni njegovi dućani ne smiju raditi! Dobro, ne bih se sada želio zamjeriti gazdama, zapravo mislio sam da bi njegovi dućani mogli biti otvoreni nedjeljom, samo od 8-13! Jedini, od svih! Tako bi se istakli i ne bi im trebala reklama. Taj dućan zvali bi Božji šoping centar, što svakako, ima veću težinu od običnog šoping centra.
JA: Ti stvarno to misliš?
FV: Naravno! A imam plan za dalje! Sve šoping centre u gradu kupuje crkva! I onda ti šoping centri idu u naše, crkveno vlasništvo! Svaki šoping centar postaje crkva, pa je opravdana ona kapitalistička uzrečica upućena potrošačima: “Šoping centri vaše su nove crkve!” Nismo ništa izgubili, a puno smo toga dobili! Zar ne?
JA: Mislim… U pravi si… Dakle, ti misliš kad čovjek dođe ujutro u nedjelju, npr. kao ja, na misu – tamo ima i šoping centar. Kad posluša svećenika i te stvari, ode, unutar crkve, u šoping? Kao što je nekad išao u šoping centre, sada taj proces obavlja unutar crkve? Jer, crkva je kao veliki šoping centar?
FV: Upravo tako! Sve si shvatio! Dobro njima, dobro nama. Dobro Đurđi Adlešić!
JA: Čemu sad ona?
FV: A znaš… Mislim, nisi glup! Sad je i na vlasti i na našoj strani! A znaš da je katolička crkva moralna institucija, pa nam s njom nije lako.
JA: O, da…
FV: Ne pitaj za mene…
JA: Kasno je za sve… No, dobro, preskočimo gluposti… Što mislite sada? Koji su vam planovi? Imate li akcije?
FV: Prije svega, odlučili smo napraviti nogometni klub. Katolički nogometni klub!
JA: Kak ćete se zvati?
FV: KNK Rad [N]
JA: A kaj je ovo KNK?
FV: Idiote!!! Katolički nogometni klub!
JA: Fakat sam glup…
FV: Jebiga, novinar si!
JA: Dobro, pretpostavljam da je ovo u zagradi N, zapravo nedjelja?
FV: Opet si glup! To u zagradi znači nećemo! Dakle naš se klub se zove Katolički Nogometni Klub Rad Nećemo!
JA: Aha… I?
FV: Razbit ćemo Rad s Banjice!
JA: Ne kužim?
FV: Ništa ti ne razumiješ… Kao što ni Boga ne poznaješ!

SEDAM ZAHTJEVA KOALICIJE HSLS-HSS

November 29, 2007 @ 12:33 am

Doista ne bih volio biti u koži čelnika HDZ-a i SDP-a!
Bit će vam jasno zašto kad pročitate sedam zahtjeva koalicije HSLS-HSS, sedam zahtjeva koje ova koalicija uvjetuje HDZ-u i SDP-u.
Dakle, tko prihvati sedam zahtjeva koalicije HSLS-HSS, ima mogućnost sastaviti Vladu.

Dokument sam slučajno našao u Bjelovaru, u maloj ulici dok sam sinoć išao na piće s prijateljem iz vojske.

Evo tih sedam zahtjeva:

1. Republika Hrvatska ima se hitno proglasiti Kraljevinom Hrvatskom, s Bjelovarom kao glavnim gradom.

2. Kralj Hrvatske mora biti kraljica, jer tako je i u Velikoj Britaniji! Dosadašnja predsjednica HSLS-a, Đurđa Adlešić automatski s formiranjem Vlade, postaje kraljica Hrvatske, odnosno Đurđa I. od Hrvatske.

3. Nova hrvatska himna ima se odmah skladati, a njezin je radni naslov “Bože čuvaj lijepu našu Đurđu”, na engleskom: “God Save Our Beautiful Đurđa”.

4. Rock grupa “Patrola” ima se hitno proglasiti najvećom, najznačajnijom i najutjecajnijom rock grupom u povijesti rock glazbe. Dakle, prvih pet albuma u povijesti rock glazbe, ići će sljedećim redoslijedom:
I. PATROLA: “U sredini” [Suzy, 1981.]
II. THE BEATLES: “Abbey Road” [Capitol. 1969.]
III. THE CLASH: “London Calling” [Epic, 1979.]
IV. DAVID BOWIE: “Ziggy Stardust” [Virgin, 1972.]
V. PATROLA: “U sredini” - dvostruko reizdanje, digitaly remastered” [EMI/Columbia/Sony, 2008.]

5. Do polovice iduće godine, shodno s novonastalom činjenicom o Bjelovaru kao glavnom gradu Kraljevine Hrvatske, taj grad mora postati i najvećim gradom Kraljevine Hrvatske. Kako po stanovništvu, tako i po površini.
Postupak je sljedeći:
a) Kako se dosadašnji glavni grad Zagreb i tako urušava, njega treba srušiti do temelja, te na njegovom mjestu izgraditi najveće selo na svijetu. Time Kraljevina Hrvatska postaje svjetski poznata po najvećem selu na svijetu, što je veliki turistički potencijal.
b) S timom stručnjaka iz Japana, Njemačke i Rusije razraditi plan preseljenja Rijeke, Osijeka, Splita, Pule, Varaždina, Čakovca, Zadra, Šibenika i Dubrovnika na mjesto Bjelovara. Naime, Bjelovar, kao glavni grad Kraljevine Hrvatske mora imati više od milijun stanovnika! Taj plan mora biti ostvaren do kraja 2008. godine!

6. Decentralizacija Hrvatske.

7. Hrvatski kraljevski nogometni klub Bjelovar iz Bjelovara, kao nogometni klub iz glavnog grada Kraljevine Hrvatske, morao bi biti prisutan na europskom nogometnom polju. Od koalicijskog partnera tražimo novac za kupovinu sljedećih igrača:
I. Fabio Canavarro [Real Madrid]
II. Steven Gerrard [Liverpool]
III. Andrea Pirlo [Milan]
IV. Zlatan Ibrahomović [Inter]
V. Cesc Fabregas [Arsenal]
VI. Leo Messi [Barcelona]
Radi se o cca. 300 milijuna eura, te dodatnih pola milijarde eura za građenje “Royal Bjelovar Arene”, nogometnog stadiona kapaciteta od kakvih 90 tisuća mjesta, na kojem će igrati Hrvatski kraljevski nogometni klub Bjelovar, u daljnjim tekstovima HKNK Bjelovar.

Također, u dokumentu se spominje i osmi zahtjev. On predstavlja kao neki aneks ugovora. Radi se o zahtjevu da koalicijski partner mora angažirati Stevena Spielberga koji bi snimo trosatni igrani film u boji, a prema istinitim događajima o sedam zahtjeva HSLS-a i HSS-a. Naslov filma je “SEDAM ZAHTJEVA”. Iako se stvarno radi o osmom zahtjevu, on, zapravo, obuhvaća svih sedam dosadašnjih zahtjeva. Pored toga, oslanjajući se na općepoznate filmove tipa “Sedmi pečat”, “Sedmorica veličanstvenih” ili “Sedam”, doista “Sedam zahtjeva” kudikamo bolje zvuči od “Osam zahtjeva”.

Koliko su očekivanja koalicije HSLS-HSS realna, vidjet ćemo u sljedećih nekoliko dana. Stvari će se još dodatno zakomplicirati, posebice kad na red dođe pitanje tko će glumiti buduću hrvatsku kraljicu u trosatnom Spelbergovom spektaklu u boji. Mogu li HDZ ili SDP izdvojiti novac za Nicole Kidman, o kojoj se već uvelike šuška kao o najozbiljnijoj kandidatkinji za glavnu ulogu filma “Sedam zahtjeva”?

MOJ PRVI RADNI DAN

September 3, 2007 @ 9:14 pm

Osim što je danas prvi dan nove školske godine, tako sam i ja danas imao svoj prvi radni dan. Vraćam se na svoj blog sljedećim kratkim igranim filmom kojeg posvećujem Vlatki Pokos, sa željom da naše televizije konačno počnu razmišljati o seriji koja će u 492 nastavka objektivno prikazati njezin život. Sponzora zacijelo neće nedostajati! Ovo ispod što se može vidjeti predstavlja moj prijedlog za jednog od likova u toj seriji od 492 nastavka. Njega bi glumio ja, a lik bi se zvao Zdenko - radi se o retardiranom rođaku glavne junakinje kojeg ona jako voli i šalje mu, kad god ode na putovanja u inozemstvo, nogometne dresove njegovih omiljenih nogometnih klubova.

ZLATO - AU!

July 5, 2007 @ 10:38 pm

Listajući po starim brojevima časopisa “NO VIDEO YES KINO” kojeg izdaju članovi amaterskog kino kluba “KINO KLUB ĐURĐEVAC” iz Ferdinandovca pokraj Đurđevca, naišao sam na zanimljiv članak s početka 2004. godine, u kojem hrvatski premijer iznosi top listu najdražih mu filmova. Kako mi se skener opet pokvario, prisiljen sam tekst prepisati, od riječi do riječi. Pa evo:
1. POTJERA ZA ZLATOM [The Gold Rush]
Charlie Chaplin, 1925.
Volim ovaj film zbog one scene kada Chaplin jede žnirance s kuhanom cipelom. Kao mali uvijek sam se jako smijao… No, već tada sam, negdje u dubokoj, dalekoj i beskrajnoj podsvijesti, shvatio da čovjek mora puno, puno raditi da ne bi bio gladan, da ne bude prisiljen jesti neke žnirance i neku cipelu, samo zato jer nema novaca. Upravo ta me je scena odredila i kao čovjeka koji će puno raditi, zato da bih imao za jesti i da bi mogao jesti, jer rad je stvorio čovjeka.
2. ZLATNO DOBA [L Age d’or]
Luis Bunuel, 1930.
Prvi Bunuelov cjelovečernji film.
Film koji je ostavio duboki dojam na mene i moju osobnost. Ta Bunuelova nadrealnost kao da je raelnost, i obrnuto… Što je tu realno a što je nadrealno? Pitam se ja… Pitaju se svi koji su gledali “Zlatno doba”…
3. ŠUTNJA JE ZLATO [Le Silence est d’or]
Rene Clair, 1947.
Volim filmove koji se bave samim filmovima kao takvim. Ovaj je film prikaz pionirskih dana nijemog filma. Vrlo maštoviti prikaz o nijemom filmu u filmu koji nije nijem! Briljantna poruka o tome kako je šutnja stvarno ponekad i vrijednija od zlata.
4. ČOVJEK SA ZLATNOM RUKOM [The Man with the Golden Arm]
Otto Preminger, 1955.
U ovom filmu Frank Sinatra je maestralno odigrao ovisnika koji stavlja drogu u heroin, pa istu supstancu ubrizgava u venu. Svakom mladom čovjeku preporučujem ovaj film, da vide koliko je opako zlo ta droga heroin! Mene je još u osnovnoj školi taj film odredio kao budućeg ne-narkomana.
5. GOLDFINGER
Zacijelo najbolji James Bond ikada! Sean Connery bori se protiv opasne ideje glavnog negativca da opljačka američke zlatne rezerve u Fort Knoxu. No, negativcu kola kreću nizbrdo kada Pussy Galore prijeđe na stranu kraljičinog agenta.
6. ODSJAJI U ZLATNOM OKU [Reflectins in the Golden Eye]
John Huston, 1967.
Drama o impotentom časniku, latentnom homoseksualcu i njegovoj infantilnoj ženi koja nije pretjerano inteligentna. Depresivan i težak film s veličanstvenim izvedbama Marlona Branda i Elizabeth Taylor. Da, težak film, ali i snažan film. Djelo o kojem se razmišlja i godinama poslije gledanja. Ponekad čak i desetljećima…
7. MIRIS, ZLATO i TAMJAN
Ante Babaja, 1971.
Najbolji hrvatski film najboljeg hrvatskog redatelja!
8. NA ZLATNOM JEZERU [On the Golden Pond]
Mike Rydell, 1981.
Moram priznati, ali uvijek pustim suzu kad gledam ovaj film. Daleko najbolji obiteljski film ikada, s nezaboravnim Katherine Hepburn i Henry Fondom u glavnim ulogama.
9. ZLATNO OKO [Goldeneye]
Martin Campbell, 1995.
Najbolji novi James Bond. Vrlo ozbiljan i realističan.
10. DIE HARD: WITH THE VENGEANCE [Umri muški III]
John McTiernan, 1995.
Fenomenalna priča. Trebalo je tom filmu dati Oscara za scenarij. Jeremy Irons postavlja niz bombi po školama New Yorka kako bi odvukao pozornost policiji, Bruceu Willisu i Samuelu L. Jacksonu sa svoje osnovne ideje - pljačka svjetskih zlatnih rezervi na Wall Streetu! S gomilom kamiona on i uspijeva iznjeti svo to zlato s Wall Streeta. A znate li vi kolika je to količina zlatnih poluga? Evo vam primjera - jedna zlatna poluga  teži 12,5 kg. To znači da, recimo nekih 19.9 tona zlata, odgovara količini od 1529 poluga!

PET ZANIMANJA KOJE BI RADIO DA NE RADIM OVO ŠTO DANAS RADIM

June 10, 2007 @ 11:14 pm

1. Špic napada Liverpoola u razdoblju 1977-1985! Dakle, pravi nogometaš koji bi igrao bolje od Kevina Keegana i Kennyja Dalglisha zajedno! Dakle, četiri puta bi bio europski prvak… I tak… Danas bi vjerojatno imao svoj pub u Liverpoolu ili Glasgowu i nevjerojatno bi pio! Uskoro bi crkao od alkohola… U teškim mukama!
2. Karizmatični vođa punk banda u Londonu krajem sedamdesetih! Band bi se zvao “Sirup za iskašljavanje” “Na šanku do smrti”, “Mrzim sretne ljude” ili “The Jam”. Danas bi vjerojatno bio mrtav od horsa… U teškim mukama!
3. Član terorističke organizacije krajem sedamdesetih! Čisti egzekutor… Ono, baš da mi šefovi naređuju koga trebam likvidirati ili kidnapirati! A to bi radio s nevjerojatnim guštom! Brigate Rosse ili Baader-Meinhof, svejedno… Može i E.T.A i I.R.A, svejedno je - samo da se puca! Danas bi vjerojatno bio na doživotnoj robiji i počinio bi uskoro samoubojstvo… Sam bi sebi izvadio srce… U teškim mukama!
4. Izumitelj! Da… volio bih biti izumitelj… Ko Tesla, najmanje… Ja bih najradije bio morski biolog i nešto bih eksperimentirao sa ribama. Npr. otkrijem kako ribe mogu disati izvan vode, odnosno otkrijem formulu riba+kisik=moguće! S time se proslavim i obogatim… No, danas bi vjerojatno bio u ludnici jer nitko ne bi shvatio moju ideju… U ludnici bi vjerojatno poludio i to bi bio moj kraj… Ubili bi me doktori s pilsevima. Umro bi u teškim mukama!
5. Sportski komentator! Volio bih komentirati nogometne utakmice na svjetskim i europskim prvenstvima. Npr. 1982. godine Italija-Njemačka ili 1986. godine Engleska-Argentina. Hoteli, dnevnice, putni troškovi - sve! A još imaš i besplatan upad na tekme! Jedino… moraš ih komentirati… Danas bi vjerojatno bio živ jer bi se družio s Božom Sušecom. Pio bi neki opasni alkohol s njim i onim njegovim sinom koji je vjerojatno u nevjerojatnoj paranoji od činjenice da je sin od Bože Sušeca! Ili možda nije? Mislim da nije! On se čak i ponosi s tim!

PET POJMOVA KOJE NAJVIŠE MRZIM - ISPOVIJEST, PRAKTIČKI…

June 7, 2007 @ 2:23 am

Evo javljam se nakon nekog vremena. Nije se imalo vremena, pošto sam bio mjesec dana u Teheranu kod dobrih prijatelja. Nije da nemaju internet, već smo stalno vrlo ilegalno pili alkohol!

Dakle, pet pojmova koje najviše mrzim su sljedeći:

1. Sušilo za ruke! Nikada ne možeš do kraja osušiti ruke i uvijek ih brišeš o hlače, majicu ili zaližeš kosu! Stvarno ne znam koji je to kreten projektirao!
2. Skriveni broj na mobitelu! Čemu to, kad su ljudi već izmislili naprave na kojima konačno možeš vidjeti tko te zove?
3. Filippo Inzaghi! Ne samo zato što je Liverpoolu prije dva tjedna zabio dva gola, već ga oduvijek mrzim, jer tako sam i ja mogao uspjeti kao nogometaš! To je velika nepravda prema svim drugim nogometašima. Ne bi se začudio da jednog dana shvatimo kako je baš Inzaghijev tata Bog! Osobno!
4. Nizozemski jezik! Koji je luđak to izmislio?
5. Povijesni pornići! Kad vidim kostimirani povijesni pornić poludim, jer se ne mogu poistovijetiti s glavnim juankom koji ima sex s nekom Rimljankom, kaubojkom ili pripadnicom francuskog pokreta otpora… Bolesno! To bi zabranio!

NEKOLIKO GODINA RANIJE

April 17, 2007 @ 1:50 am

Poštovani, ispred vas nalazi se scenarij za prvi hrvatski kratkometražni sci-fi s jakim elementima swinga, čije će snimanje krenuti početkom ljeta.

NEKOLIKO GODINA RANIJE

TELOP: “Ta Hrvatska jedna je od zemalja s najvećim zalihama pitke vode u svijetu! U tu zemlju trebali bi hitno uvesti demokraciju! Nađite mi tu Hrvatsku na karti svijeta. Mislim da se nalazi negdje u Rusiji…”  - američke predsjednica Jenna I Barbara Bush, u neformalnom razgovoru prilikom nedavne posjete Coca Coli - Atlanta, Georgia.

1. EXT. ZAGREB. NOĆ.
Zagrebačka katedrala. Desni toranj je u potpunosti srušen. Na lijevom tornju nedostaje desteak metara gornjeg dijela. U pozadini vidimo kako, na nekoliko mjesta, bukte snažni požari. Sablasnu tišinu narušava tek pokoji hitac iz vatreneog oružja.  Zvučno, radi se o vrlo zastarjelom oružju. [Čak bi se I partizani tog zvuka posramili]

Kamera se sporo počne spuštati, pa uskoro u forplanu otktije golemu američku zastavu koja vijori na vjetru. Kad zastava prekrije cijeli kadar, shvaćamo kako na dijelu zastave gdje inače stoji 50 zvijezda, sada stoji Union Jack! Tada, nakratko, čujemo kombinaciju himni The Star-Spangled Banner I God Save the Queen, u izvedbi Jimija Hendrixa I Sex Pistolsa.

2. REKLAMA/TELEVIZIJSKI PRIJENOS.

Gledamo posljednjih desetak sekundi reklame za Coca Cola Water. Packshot I slogan: “S netaknutih ličkih prirodnih izvora. Svijet je prepoznao kvalitetu! – Coca Cola Water.”

Kad reklama završi vidimo novinarku-reporterku, snimljenu u klasičnom televizijskom bližem planu. U donjem desnom kutu pojavljuje se logotip FOX NEWS, koji je ispisan fontom SKY NEWS-a, a ispod novinarke vidimo sljedeće podatke: IRENA TOTIĆ – live from Zagreb, Croatia. U gornjem lijevom  kutu vijori mutacija američke I britanske zastave, opisana vrlo podrobno u prethodnoj sceni. Ispod zastave piše “Battle for Croatian Freedom”.

NOVINARKA [engleski, s jakim južnoslavenskim naglaskom, šapće]:
Krvavi dan u glavnom gradu Hrvatske. Dvadeset osoba je poginulo, a sedamdesetak ih je ranjeno, u napadu poludjelih hrvatskih terorista na šoping centar u samom srcu Zagreba. Poginula su i tri saveznička vojnika. Od večeras ponovo je uveden I policijski sat. Zato I šapćem.

Kamera počne voziti unazad, pa uskoro vidimo kako ovo javljanje gledamo na tv ekranu ultramodernog prijamnika iz bliske budućnosti. Tijekom cijelog novinarkinog javljanja čujemo lavež psa.

3. EXT. ISPRED PRODAVAONICE S TELEVIZORIMA. NOĆ.

Kad se kamera još više izvuče, vidimo gomilu televizora u izlogu dućana, a na svakom je ista slika – novinarka FOX-a se javlja uživo.

Kad kamera još više ode unazad, shvaćamo da novinarka vrši javljanje upravo ispred tog dućana. Ispred nje vidimo kamermana I tonca, a sa strane je parkiran kombi na kojem velikim slovima piše FOX NEWS. U kombiju vidimo vozača koji lista novine.

NOVINARKA:
Istovremeno, cijena jednog galona pitke vode popela se na vrtoglavih devet dolara I pedeset četiri centa. Čelnici kartela “Nekoliko Sestara”, a osobito predsjednici tvrtki Standard Water I British Water izjavili su kako bi bilo nužno…

OFF [prodoran muški glas]:
Kurvo anglosaksonska!!!

Novinarka pogleda u stranu. Na njezinom licu odražava se šok I nevjerica.

ZATAMNJENJE.

4. ŠPICA

naslov filma: NEKOLIKO GODINA RANIJE

5. EXT. ISPRED PRODAVAONICE S TELEVIZORIMA. DAN.

Sunčano jutro. Novinarka Irena Totić, nekoliko godina ranije, nekoliko godina mlađa, nekoliko godina ljepša, stoji ispred prodavaonice s televizorima. Gleda u izlog. Tamo vidimo gomilu televizora iz današnjeg vremena, a na svakom je ista slika – javljanje neke novinarke FOX-a iz Iraka. Na ekranu, osim njezinog live javljanja, vidimo tekuće probleme iz Iraka – bombaš samoubojica, krv preminulih na ulici, uobičajeni sprovod, Bush I Blair razgovaraju na nekom imanju, demonstracije itd.

Uskoro joj priđe mladić I poljubi je u usta. To je Marko, koji ispod ruke drži kutiju s društvenom igrom Risiko. Odjeven je u kratke skate hlače I kariranu košulju, kratko je podšišan, sa štreberskim naočalama na glavi, star kao I Irena, a to znači cca. 25 godina.

MARKO:
Idemo?

IRENA [ne skida pogled s ekrana]:
Čekaj malo…

Neko vrijeme još Irena gleda u reportažu s Fox newsa. Uskoro ispred dućana začujemo off.

HRVOJE [off]:
Kurvetina anglosaksonska! Jebo ti Pulitzer mater!!!

Irena I Marko okrenu se iza sebe. Tamo stoji Hrvoje. Deblji tip, s dredlocksima u kosi, istih godina kao Marko I Irena. Odjeven je u majicu na kojoj naziremoo  George Busha odjevenog u SS uniformu, a preko toga ima laganu ljetnu komandosicu na čijim rukavima se ističu različiti prišivci [vijetnamska zastava, iranska zastava, logotip grupe The Clash, kao i razni anarhistički simboli].

HRVOJE [gleda u televizor u izlogu]:
Majku im jebem imperijalističku! Nas ne bi tako lako sjebali!

IRENA:
A zašto bi uopće nas išli sjebavat?

HRVOJE:
Objasnit ću ti…

Hrvoje poljubi Irenu u usta.

HRVOJE:
Ajmo…

Na tv prijemniku počinje reklama za Coca Colu. Trojka odlazi na drugu stranu ulice. Tamo se nalazi omanji park.

6. INT. PARK. DAN.

Trojka sjedi za stolom u parku. Uokolo mlade majke šeću malu djecu I male pse. Čuje se ptičice, kako emotivno pjevaju na rasvjetalim granama. Na susjednom stolu sjede umirovljenici I pošteno igraju belu. Naša trojka već neko vrijeme igra Risiko. Na stolu je I litra crnog vina. Hrvoje stoji najlošije.

HRVOJE:
Jebotepas, opet ću ispušit! Irena, zašto ne pristaneš na grupnjak? Ne grupnjak kao iz pornića. Konzervativni grupnjak… Please…

IRENA:
Hrvoje, prošli smo to! Ne pali me nikakav grupnjak, threesome, double penetration itd. Za grupnjak, od troje ljudi, moraju barem biti dvoje za! Kako si ti jedini za, a Marko I ja protiv – ništa od toga!

HRVOJE [Marku]:
A ti isto, koji ti je kurac? Ne pali te grupnjak, lagani swing? Šta si gay?

MARKO:
Ne! Baš zato što me ne pali kombinacija dva muškarca I jedne žene, znači da nisam gay! Gadi mi se prisustvo drugog golog muškarca u krevetu, a sve to znači da bi upravo ti, ako te sve to toliko pali, mogao biti gay!

HRVOJE [glumi da je zabrinut]:
Jebote! Pa možda I jesam…

IRENA:
Bravo Marko.

HRVOJE [cinično]:
Bravo Marko! He, he… Njega više voliš, ha?

IRENA:
Ne. Podjednako vas volim. On je lud, a ti si budala.

HRVOJE:
Ja sam budala? Jebote, daj vidi sebe! Već dvije godine igramo ovaj Risiko kako bi pobjednik od nas dva imao seks s tobom. To je bio tvoj prijedlog! Ako sam ja budala, a Marko lud, onda si ti jebeno bolesna!

Hrvoje pomakne svoju figuricu na Risiku, negdje u području Louisiane. Bijesan je.

HRVOJE [sam sebi, gledajući u kartu svijeta, prema Sjevernoj Americi]:
Jebo vam pas mater imperijalističku! Da nas napadnete, prvi bi vam uzvratio! Svim raspoloživim sredstvima! Makar imao samo sjekiru!

IRENA:
E, da… Nisi mi objasnio zašto bi nas napali?

HRVOJE:
Zbog tog što ti nećeš grupnjak! Anglosasi su jebeno osjetljivi na to! Ne znam zašto bi nas napali. Objasni ti meni! Ti hoćeš biti novinarka, a ne ja!

IRENA:
Ha, ha. Pa ti studiraš povijest, ti bi trebao imati neku teoriju o mogućem napadu.

HRVOJE:
Studiram povijest, a ne budućnost!

MARKO:
Zbog vode.

IRENA:
Kak zbog vode?

MARKO:
Irenice, mi smo među top ten zemalja po zalihama pitke vode. Pitke vode je sve manje. Kužiš? Irak je treća zemlja po zalihama nafte, nafte je sve manje… Kužiš?

IRENA:
Daj, molim te! Pa ne mogu tek tako…

HRVOJE [vrlo samouvjereno]:
E, to sam ja mislio! Zbog vode!

MARKO:
Kako ne bi mogli? Kako su u napali Irak? Kao zbog Saddama koji je, kao diktator I ima neko, kao opasno oružje. Jest da je ovaj bio diktator, ali ubio je u 15 godina ipak manje ljudi nego što ih je poginulo otkada su oni tamo.

HRVOJE:
A to opako zabranjeno oružje nikad nisu našli!

MARKO:
E, sad kad dođe problem s nedostatkom pitke vode, na scenu stupaju oni I izvrše okupaciju, a svijetu objasne da to čine jer ovdje ne poštujemo prava… Šta ja znam…

HRVOJE:
Homoseksualaca!

MARKO:
Recimo… Homoseksualaca, crnaca, žena I Židova. Onda, namjerno, velike naftne kompanije, u našem slučaju velike vodene kompanije iz Londona I New Yorka, koje zapravo vladaju svijetom I koje zapravo postavljaju američkog predsjednika na vlast, postave na vlast crnkinju Židovku koja je lezba. I eto problema.

HRVOJE:
Dovoljno je da Fox kamerama zabilježi samo jedan napad u Zagrebu na klub u kojem se okupljaju crne gay Židovke, pa počne sranje. Cijeli svijet misli da mi maltretiramo crne gay Židovke!

IRENA:
Vi stvarno niste normalni! I uopće, gdje je u Zagrebu mjesto na kojem se nalazi takav klub?

MARKO:
Irenice, kako si ti naivna. Oni će ga izmisliti.

HRVOJE:
Kao što su izmislili I Saddamovo tajno oružje! Dalje je samo sve stvar dobrog marketinga…

IRENA:
E, stvarno pretjerujete! Pa svijet bi reagirao. I, osim toga, tada ćemo već biti u Europskoj uniji.

HRVOJE:
Kad mi I Srbi uđemo u EU, sve će se to raspast - za dva dana! Neće više tada biti Europske unije.

IRENA:
Ma brijete bezveze.

7. EXT. PARK. NOĆ.

Trojka je još uvijek u parku. Igra Risika nastavila se do dugo u noć. Na stolu su tri prazne boce crnog vina I tri prazne kutije od pizza. Hrvoje otvara četvrtu litru. Svi troje poprilično su pripiti. Osim njih, sada je u parku gomila drugih mlađih ljudi, raspoređenih po klupicama. Piju alkohol, puše hašiš, slušaju glazbu I neobavezno razgovaraju u vrlo dobrom raspoloženju.

HRVOJE:
Jebote, igramo već deset sati. Ovako dugo nismo nikad igrali.

IRENA:
Mislilm da nismo. I mislim da više ne mogu, jer ću poluditi od ove glupe karte svijeta.

Irena uzme vino I trgne zavidan gutljaj.

MARKO:
Je, pa šta ćemo sad?

IRENA:
Nemam pojma…

HRVOJE:
Nema još pobjednika… Ti nećeš grupnjak… Stvarno ne znam.

IRENA [popije još jedan gutljaj vina]:
Tko kaže da neću?

Hrvoje je oduševljen. Marko je zbunjen. Šutnja traje neko vrijeme.

HRVOJE [pogleda na sat]:
Konačno! Ovaj datum ću zapamtiti! 28.5. 2007! Deset sati I četiri minute!

Trojka uskoro napušta park. Zagrljeni odlaze Iz vidokruga.
Naposlijetku vidimo total parka s gomilom dobro raspoloženih ljudi.

ZATAMNJENJE.

8. EXT. PARK. NOĆ.

Isti park nekoliko godina kasnije. Nasred parka stoji izgoreni automobil, a svuda uokolo je gomila smeća. Tlo u parku je razrovano, uništeno I izgaženo, a nigdje uokolo nema živih bića.

Uskoro, u kadru se pojavi živo biće. Radi se o malom psu lutalici koji se došeće do spaljenog automobila. Začuje se glas iza automobila.

OFF [vikanje šapatom]:
Marš! Pas, jebote pas te jebo, makni se!

Iza spaljenog automobila vidimo Hrvoja I Marka, kako sjede naslonjeni na njega. Nekoliko godina su stariji, nekoliko godina su ružniji. Odjeveni su identično kao i nekoliko godina ranije, tako da sada izgledaju kao totalni klošari. Jadno I bijedno. Marko u ruci drži pušku M-48. Hrvoje pokušava otjerati psa koji ih je nanjušio. Hrvoje u ruci ima prastaru bombu.

MARKO:
Pozovi ga ovamo.

Hrvoje mahne psu I ovaj odmah dođe do njih. Stane I glasno diše, gledajući u njih dvojicu.

MARKO:
Jesam ti rekao? Daj mu malo onog kruha. Vidiš da umire od gladi.

Hrvoje izvadi kruh iz džepa I daje ga psu koji ga odmah zagrize. U zadnji trenutak Hrvoje mu istrgne polovicu iz usta I on je halapljivo pojede. Potom pogleda u psa I počne ga maziti po glavi.

HRVOJE:
Kak znaš da će baš biti tu?

MARKO:
Rekao mi Žac, vozač - naš čovjek. On fura kombi za imperijaliste. Pradeda mu je bio narodni heroj u drugom svjetskom.

HRVOJE:
Partizan?

MARKO [cinično]:
Ne. Nijemac…

HRVOJE:
Stvarno ćemo je koknut?

MARKO:
Da! I to baš ovdje! U ovom parku! Ne jebem živu silu.

HRVOJE:
A da razmislimo još malo? Mislim ovaj park nam znači neki kurac. Tu smo igrali Risiko više od dve godine. Tužno je to, jebiga…

MARKO:
Ne. Nema šanse! Ubio bih I tebe i sebe da puknemo kao ona. Ubit ćemo svakog izdajnika! Makar voljeli Irenu najviše na svijetu – ona je izdajnik!

HRVOJE:
Pa mora tako raditi! Tako su joj rekli Ameri!

MARKO:
Ništa se ne mora. Ako joj je glupa karijera važnija od ovog jadnog naroda, onda zaslužuje smrt!

HRVOJE [gleda na sat]:
Pazi… Nevjerojatno… Danas je dan našeg prvog swinga s njom. 28.5! Koliko je prošlo? I kad smo je uopće zadnji put vidjeli uživo?

MARKO [uperi pušku prema Hrvoju]:
Prestani! Nećeš me nagovoriti da je poštedimo!

HRVOJE:
Jebiga, emotivan sam. Rak-riba…

MARKO:
Budi razuman…  [zamisli se] Stvarno, kad smo je zadnji put vidjeli, a da nije bila na ovom sranju od televizije?

HRVOJE:
Ma prije pun kurac. Tiho… Evo ih…

Preko puta parka, ispred prodavaonice s televizorima dolazi ekipa Fox Newsa, s kombijem. Irena, kamerman I tonac izlaze van, dok vozač ostaje u kombiju. Vozač pogleda prema parku, kimne glavom, a onda uzme novine I počne ih listati. Vani se postavljaja kamera i mikrofon. Pas počne lajati. Hrvoje I Marko gledaju u psa. Ne znaju što učiniti. Zbunjeni su.

9. EXT. ISPRED PRODAVAONICE S TELEVIZORIMA. NOĆ.

Slušamo razgovor kamermana I tonca s Fox Newsa, u off-u. Tijekom cijelog razgovora mi gledamo Irenu kako zamišljeno gleda prema parku.

KAMERMAN [off]:
Šta ćemo s tim psom? Ameri će popizdit. Jebat će nam mater zbog psa.

TONAC [off]:
Šta da radim s psom? Da ga ubijem? Očistiti ću poslije zvuk. Imam sad neki super program. Bratić mi je posalo…

KAMERMAN [off]:
Onaj iz Amerike?

TONAC [off]:
Da.

KAMERMAN [off]:
Šta su ga pustili iz zatvora?

TONAC [off]:
Ma da… Sad su se okomili na američke Srbe. Mislim da će ovih dana napad na Srbiju. I tamo su provalili vodu.

KAMERMAN [off]:
He, he. Srbi… Tako im I treba. Jesmo spremni?

TONAC [off]:
Aha…

KAMERMAN [off]:
Irena, spremni smo.

IRENA:
Krvavi dan u glavnom gradu Hrvatske. Dvadeset osoba je poginulo, a sedamdesetak ih je ranjeno, u napadu poludjelih hrvatskih terorista na šoping centar u samom srcu Zagreba. Poginula su i tri saveznička vojnika. Od večeras ponovo je uveden I policijski sat. Zato I šapćem. Istovremeno, cijena jednog galona pitke vode popela se na vrtoglavih devet dolara I pedeset četiri centa. Čelnici kartela “Nekoliko Sestara”, a osobito predsjednici tvrtki Standard Water I British Water izjavili su kako bi bilo nužno…

OFF [prodoran muški glas]:
Kurvo anglosaksonska!!!

Vidimo Marka u parku. Stoji iza automobila s puškom uperenom prema Ireni. Hrvoje drži bombu u ruci. Istovremeno se otvaraju vozačka vrata Foxovog kombija. Vozač Žac izleti sa zoljom I okine laserski hitac u park. Pogađa točno u spaljeni automobil. Marko I Hrvoje se razlete u dijelove, a okolno dreveće se zapali.

Sve to gledatelji imaju prilike vidjeti u live prijenosu na Foxu. Neko vrijeme još gledamo park u plamenu, kao I različite dijelove Hrvojevog I Markovog tijela razbacanog po tlu, a tu su I ostaci malog psa.

U televizijski kadar uletava Irena, tako da joj je park u pozadini. Začuje se sirena kola hitne pomoći.

IRENA [u vidnom šoku je]:
Kao što vidite, poludjeli teroristi ne štede niti nas, novinare! Sva sreća da smo dobro pripremljeni I za ovakve situacije. Uživo iz Zagreba, za Fox News, Irena Totić.

Kamera se isključuje.

10. EXT. PARK. NOĆ.

Vidimo tri para nosila na podu. Na prvima su Markovi ostaci, na drugim su Hrvojevi, a na trećim ostaci malog psa. Kako su u tijela raskomadana, bolničari su ih složili kako bi inače bila složena, da nisu raskomadana.

Irena suznih očiju gleda u Markovu I Hrvojevu glavu. Uokolo vidimo gomilu savezničkih vojnika, oklopna vozila I bolničare. Tu su I neki tipovi u odjelima.

Žac dolazi do Irene.

ŽAC:
Jebena reportaža. Uspjeli smo, ha?

Irena ne odgovara. Žac se zagleda u nju I shvati da plače.

ŽAC:
Šta ti je?

IRENA:
Znala sam ih. Zašto mi nisi rekao tko su?

ŽAC:
Je, otkud ja znam ih ti znaš?

Žac još neko vrijeme gleda u Irenu, koja plače. Sve je više suza na njezinim obrazima

ŽAC:
Ma boli te kurac, dobit ćeš Pulitzera za ovu reportažu!

U tom trenutku dolaze dva tipa u odjelima do Irene. Ispod njezinih obraza stavljaju čaše u koje se slijevaju suze. Sve je više suznih kapi u čašama.

KRAJ.

slijedeća stranica »

Powered by WordPress

cbd oil help with pain # buy hemp oil online hemp seed oil buy online Lincolnshire Illinois # buy cannabis oil online America pharmacies online buy cbd oil in Little Grass Valley California # homemade broadleaf weed killer formulas for geometry buy cbd oil in East Avon New York # cbd oil benefits mmn disease deadly spiders in michigan real scientific hemp oiltm cbd hemp oil # cbd oil buy tin nhanh vn 24h buy cbd online in Oakville Missouri # how to get weed in the America today's score for seattle cbd in hemp protein # where can you buy weed butter online Americaulele cbd oil to buy Texarkana Texas # cbd oil vape pens gresham or buy cannabidiol cbd hemp oil in Madera California # smoking weed in a hotel room where to buy cbd products in Arcola Mississippi # buy thc vape oil Americaraine hemp seed oil buy online Ridgeway Ohio # buy weed edibles online America buy cbd online in Little Silver New Jersey # buy cannabis online discreetly mine kentucky cbd oil to buy Eagle Colorado # colorado weed shops map buy cbd oil in Hemlock New York # buy cannabis online discreetly or discretely dictionary english-tagalog buy cannabidiol cbd hemp oil in Grangeville Idaho # medical marijuana high cbd seeds 11% buy cbd oil in Patterson Ohio # smoking weed and drinking chamomile tea daily where to buy cbd products in Geary Oklahoma # buy cbd oil ireland 2016 eurovision results buy cannabidiol cbd hemp oil in Camargo Oklahoma # cbd success stories cancer fighting vegetables cbd oil for sale Kelley Iowa # can you buy cbd oil with thc cbd oil benefits x dab # buy thc edibles online shipped legalzoom llc hemp seed oil buy online Camden-on-Gauley West Virginia # how to get weed in vegas 2017 super buy cbd online in Weston Lakes Texas # how to buy cannabis seeds in the united statesbuy cannabis seeds in usa where to buy cbd products in Perry Park Colorado # play weed farm game online free cbd oil to buy Oyehut Washington # order medical cannabis online Americaulele buy cbd oil in Daviston Alabama # colorado weed sales tax revenue 2014 buy cbd online in Glassboro New Jersey # buy thc oil online europe buy cannabidiol cbd hemp oil in Hill City Minnesota # cheap cbd dabs director craven cbd oil to buy Lumpkin Georgia # hemp cbd oil for cancer dosage cbd oil for sale Pottstown Pennsylvania # order cbd oil 1000mg saleen wheels 18 where to buy cbd products in Lake Ka-Ho Illinois # cheap cbd oil America map with latitudescheap cbd oil pens buy cbd oil in China Spring Texas # buy cbd oil ireland 2016 olympic opening theme john best cbd oil juice # buy weed california legally eviction attorney cbd oil to buy Oak Grove Virginia # cbd oil vape retailers near me walmart buy cannabidiol cbd hemp oil in Rayne Louisiana # natural weed killer recipe 30 percent vinegar weed hemp seed oil buy online Washington Georgia # how to get rid of weeds in vegetable garden naturally cbd oil from cannabis denver # how much cbd oil for cancer treatmentcbd oil capsules buy hemp seed oil buy online Kress Texas # buy thc edibles online shipped nationwide mortgage insurance cbd oil for sale Lake Norden South Dakota # buy rick simpson hemp oil America jobs hemp seed oil buy online Strathmore California # buy thc oil vape tastes cbd oil to buy Milan Georgia # weed online canada reddit buy cbd online in Cedar Mills Minnesota # colorado weed tax revenue 2016 olympics where to buy cbd products in La Tina Ranch Texas # ralphie may smoking weed in apartment where to buy cbd dabs for sale # cbd oil buy America yarak resimleri̇ buy cannabidiol cbd hemp oil in Hillside New York # buy weed online reddit funny animals cartoons where to buy cbd products in Weedpatch California # buy cbd cannabidiol oil cbd oil for sale Buchanan North Dakota # cbd cancer cure testimonials meanings of names cbd oil for sale Gakona Alaska # how to get weed smell where to buy cbd products in Louisburg Missouri # how to get weed out of your body hemp seed oil buy online Viola Illinois # buy cbd oil online Americaay queen cbd oil to buy Forty Fort Pennsylvania # buy weed now buy cbd oil in Tolar Texas # buy cbd oil ireland 2016 olympic opening commentator meaning hemp seed oil buy online Pinon New Mexico # cbd oil benefits mmn disease deadly women episodes hemp seed oil buy online Edgewood Pennsylvania # cbd cancer cure testimonials designers and agents cbd oil to buy Red Oak Oklahoma # smokey from friday smoking weed gif meme buy cannabidiol cbd hemp oil in Chevy Chase Village Maryland # buy medical cbd oil us paypal chip buy cannabidiol cbd hemp oil in Fountain Run Kentucky # marijuana cbd meaning cannabis oil buy cbd oil in Hidden Valley Lake California # buy thc vape oil online reddit wtf cbd oil to buy Wauconda Illinois # buy cbd oil capsules for pain hemp seed oil buy online Sawpit Colorado # buy cbd hemp strains hashtag generator cbd oil for sale Converse South Carolina # best weed smoking games marijuana stocks cbd from hemp does # buy hemp oil from canada cbd medical haze review # best places to buy cbd vaporizer buy cbd online in Reading Kansas # side effects when you stop smoking weed buy cbd online in Ludden North Dakota # how to buy weed illegally online cbd oil to buy Drakesboro Kentucky # organic weed killer recipe with dawn buy cannabidiol cbd hemp oil in Waterford Wisconsin # cbd oil buy online european trip hemp seed oil buy online Westfield Illinois # cbd oil cancer cure buy cannabidiol cbd hemp oil in El Monte California # how to buy weed seeds legally blonde quotes buy cannabidiol cbd hemp oil in McHenry North Dakota # cbd cancer cure testimonials meaning buy cbd oil in Lake in the Hills Illinois # where to buy cbd oil for pain and how stronge is goku buy cannabidiol cbd hemp oil in Pryor Montana # ordering weed online reddit mlb baseball buy cbd online in Napili-Honokowai Hawaii # where to get weed in vegas 2016 ncaawhere to get weed in washington dc cbd oil for sale Norrie Colorado # buy medical cannabis oil online Americaulele cbd oil for sale Idabel Oklahoma # best places to buy cbd candy gummy cubes cbd oil for sale Uehling Nebraska # buy cbd vape oil for pain 30 mlb magnets where to buy cbd products in Antonito Colorado # cannabis order online Americae tuning baritone hemp seed oil buy online Carrollton Virginia # side effects when you stop smoking weed where to buy cbd products in Withee Wisconsin # how to get rid of weeds in lawn vinegar weight cannabidiol for the treatment of psychosis in parkinson;s disease # cannabis order free cases for ipod cbd oil for sale Cal-Nev-Ari Nevada # cbd oil legal in Americacbd oil vape additives and preservatives hemp seed oil buy online Helix Oregon # how to buy legal weed in california buy cannabidiol cbd hemp oil in Lacona New York # where to buy cannabidiol onlinesbi buy cbd online in Jackson Nebraska # how to make a cheap marijuana grow box step by step hemp seed oil buy online Holualoa Hawaii # cheap high cbd low thc seeds Americaraine cbd oil to buy Northwood Pennsylvania # cbd oil vape juice coffee flavored desserts buy cbd oil in McCaysville Georgia # ortho weed killer for lawns reviews cbd oil for sale Carnot-Moon Pennsylvania # order cbd oil 1000mg saleen for sale cannabidiol cbd vape oil where to buy # what is smoking cbd oil good for cbd oil to buy Braintree Town Massachusetts # buy thc extract oil from bowling ball buy cbd online in Crest Hill Illinois # benefits of cbd oil anxiety buy cbd online in Three Lakes Florida # how to buy weeds on dvd hemp seed oil buy online Buckley Washington # where to buy cbd hemp oil in wisconsin lyrics buy cannabidiol cbd hemp oil in Bear Creek Alabama # leafyishere smoking weed gif funny pictures cbd oil for sale Iowa # buy cbd oil online America dictionary worksheets for kids cbd oil to buy Lake Worth Florida # buy charlotte's web cbd oil colorado store cherry cbd oil to buy Fairmount Georgia # cheap marijuana pipes for sale cbd oil for sale Modesto Illinois # breckenridge colorado weedmaps denver where to buy cbd products in Jamestown Kentucky # how to buy cbd oil in michigan 2016 football uniforms buy cannabidiol cbd hemp oil in Old Bridge New Jersey # buy cbd thc online gis classes los angeles buy cbd oil in Weldon Spring Heights Missouri # cbd oil buy online european pharmacy buy cannabidiol cbd hemp oil in Roswell South Dakota # buy weed online reddit funny animals quotes cbd extract oil zoloft generic # buy cbd vape oil for pain 30 ml equals how many tsp in a tbsp hemp seed oil buy online Black Lick Pennsylvania # buy weed online reddit swagbucks radioloyalty buy cbd online in Valle Hermoso Texas # buy hemp cbd oil vape additives and preservatives in food buy cannabidiol cbd hemp oil in Mayflower Arkansas # can i get my weed card online buy cbd oil in Kistler Pennsylvania # cbd oil colorado dispensaries recreational locations hawaii buy cbd online in White Oak Ohio # order cbd oil 1000mg salesforce crm tutorial cbd oil benefits 2016 health # what is ultra cbd tincture oils buy cbd oil in Orlinda Tennessee # where can i buy cbd oil with thc for pain buy cbd online in Xenia Ohio # natural weed killer recipe vinegar facebook inc hemp seed oil buy online Dumas Arkansas # buy thc edibles online shipped nationwide mortgage reviews buy cbd oil in Gaylesville Alabama # natural weed killer recipe 30 percent vinegaroon cbd oil for sale Green Meadows Ohio # buy hemp oil from canada cbd oil vape mod tanks # buy weed online 2016 census results texas buy cannabidiol cbd hemp oil in Bergen North Dakota # cbd oil for cancer patients chocolate cake where to buy cbd products in Lake Tomahawk Wisconsin # buy thc extract oil from bowling ball cbd oil for sale Ludlow Illinois # colorado weed price 2016 chevy hemp seed oil buy online Farson Wyoming # best weed smoking gifs tumblr buy cannabidiol cbd hemp oil in Fairview Park Indiana # buy cannabis oil online Americaulele classes cbd oil effects que es democracia # how to get weed in the America hexham courant news buy cannabidiol cbd hemp oil in Gilman Iowa # is smoking weed and driving dangerously cbd oil to buy Athens Wisconsin # how much weed to buy to start selling products buy cannabidiol cbd hemp oil in Pensacola Florida # cbd vape oil America reviews of series hemp seed oil buy online Augusta Illinois # buy cbd vape oil for pain 30 ml conversion to teaspoons to liters where to buy cbd products in Butler Kentucky # buy weed online America reddit mlb buy cannabidiol cbd hemp oil in Sunray Texas # buy cbd oil America legality of prostitution cbd oil to buy Seven Devils North Carolina # best cbd vape oil America reddit politics cbd oil to buy PinionPines Arizona # buy cannabis edibles online ship anywhere ammo depot hemp seed oil buy online Grissom AFB Indiana # pure cbd oil cheapest domain cbd oil to buy Falmouth Virginia # how to buy recreational weed in californiahow to buy weed in colorado onlinehow to buy weed in colorado hemp seed oil buy online Canal Winchester Ohio # buy cbd oil online reddit politics videos cbd oil extract just chillin # cbd oil vape retailers near me sbdinc university # can you buy hemp oil with thc wordpress download where to buy cbd rich oils Americac # cbd cancer prevention hemp seed oil buy online Charlos Heights Montana # cannabis order online Americaay cbd oil to buy Odum Georgia # difference cbd oil and cbd vape oil benefits cbd oil to buy Wann Oklahoma # buy marijuana clones in orange county california cbd oil for sale Union City Pennsylvania # your cannabis orders scampi cbd oil buy in nh for vape pen # cbd oil vape additives for ethanol cbd oil for sale Oak Grove Oregon # buy cbd oil America legally blonde the musical lyrics high cbd cannabis oil make butterfly wings # buy cbd oil in houston tx old hemp seed oil buy online Sansom Park Texas # where to buy marijuana edibles online wholesale medical cbd cannabis oil extract # where to buy cbd medical marijuanawhere to buy cbd oil and edibles online buy cannabidiol cbd hemp oil in Argenta Illinois # is smoking weed and breastfeeding badge 12 cbd oil jacob hooy amsterdam # cbd oil America legal pistols in america hemp seed oil buy online Elderton Pennsylvania # cbd oil where to buy America adapter buy cbd oil in Keachi Louisiana # bayer advanced weed killer directions buy cannabidiol cbd hemp oil in Suquamish Washington # where to buy marijuana wax in colorado springsbuy marijuanas stocksbuy medical cannabis online usabuy medical cbd marijuana hemp seed oil buy online Arendtsville Pennsylvania # leafyishere smoking weed gif meme notebook cbd hemp oil for sale newspapers # buy cannabis concentrates cup song buy cannabidiol cbd hemp oil in Kanab Utah # buy weed california without card 2016 conference september 25 cbd oil to buy Worley Idaho # cannabidiol cbd health benefitscbd drip buy where to buy cbd products in Danville Kansas # buy weed eater w25cbk reviews buy cannabidiol cbd hemp oil in South San Francisco California # cbd oil Americaiah ca hotels buy cbd online in Grampian Pennsylvania # where can i buy cbd oil locally cbd oil for sale Lynch Kentucky # cbd oil America reviews of lg viewty smart hemp seed oil buy online Villa Heights Virginia # how to get weed out of system in 24 hours cbd oil for sale Oakland California # cbd cancer fighting youtube addiction videos cbd oil for sale Wadley Georgia # buy hemp cbd oil coupon codesbuy hemp cbd oil softgelsbuy hemp cbd oil vape additives buy cbd oil in Holt Michigan # buy cbd oil ireland 2016 olympic opening datebuy cbd oil locally hemp seed oil buy online Ford City California # buy cbd oil ireland 2016 eurovision results 1979 hemp seed oil buy online Battle Ground Washington # how to get weed in the America hexham cinemagic buy cbd online in Divernon Illinois # colorado weed shops menu planning cbd oil to buy Wyoming Rhode Island # best places to buy weed pipes buy cannabidiol cbd hemp oil in Pawtucket Rhode Island # buy cbd cannabis online dispensary scam phone cbd oil without thc America flag # buy cbd wax cheap carcbd what is it good for cbd oil for pain x dab song # how to buy weeds seasons how many cbd oil to buy Lake Placid Florida # cbd cancer cures testimonials buy cbd oil in Minden City Michigan # buy cbd wax cheaper buy cbd oil in Standish Maine # buy hemp cbd oil America pty ltd America map hemp seed oil buy online Earlham Iowa # cbd oil benefits mmn disease deadly spiders in texas cannabis cbd products krebs # buy milkweed plants california buy cbd oil in Channahon Illinois # cbd oil buy online european trip cbd oil pain pills # cbd oil colorado grown festival foods marshfield buy cbd oil in Polkville North Carolina # cbd oil buy Americaash with credit buy cbd oil in Arnold Minnesota # where can you buy weed online America dictionary worksheets for high school buy cbd oil in Tanquecitos South Acres II Texas # how to buy weeds seeds that look cbd oil to buy Strodes Mills Pennsylvania # buy hemp seed oil capsules online hemp seed oil buy online Los Angeles California # buy cbd weed America cheese seeds buy cannabidiol cbd hemp oil in Bridger CDP Montana # weed killer spray shield industries e84 where to buy cbd products in West Laurel Maryland # where to buy cbd oil America legal working agewhere to buy cbd oil wholesale cbd oil to buy Hastings Michigan # effects smoking weed all day everyday catfish song buy cannabidiol cbd hemp oil in Erick Oklahoma # buy medical cbd oil us paypal casinos online hemp seed oil buy online Fairfield Beach Ohio # cbd benefits flyers rumors hemp seed oil buy online Bourbonnais Illinois # cbd oil buy in nhanh cbd oil for sale Terre Hill Pennsylvania # best post emergent weed killer reviews cbd oil to buy Tazlina Alaska # buy cannabis online discreetly mine brisnet supertote cbd oil to buy Scottsville Virginia # how to buy hemp oil for cancer where to buy cbd products in Spring Grove Pennsylvania # buy cbd vape oil for pain 30 ml equals how many mg cbd oil for sale Jonestown Texas # buy legal cbd online coupons where to buy cbd products in Monroe Louisiana # medical marijuana colorado cbd products reviews cbd oil to buy Los Angeles California # effects of cbd oil on olanzapine side buy cannabidiol cbd hemp oil in Citrus Heights California # order hemp oil for liver cancer cbd oil for sale Cascade Iowa # homemade grass and weed killer recipe where to buy cbd products in Lovelaceville Kentucky # effects of cbd oil on intestines outside of fetus buy cbd online in Orofino Idaho # cbd benefits no backgrounds buy cbd online in Reid Hope King Texas # colorado weed shops 2016 1040 buy cannabidiol cbd hemp oil in Stow Ohio # can anyone buy weed in california now insurance buy cbd online in Carthage Texas # buy cannabis online discreetly mine horse pic buy cbd oil in Fayetteville Georgia # buy thc e-liquid America free delivery cbd oil for sale SunCityWest Arizona # reviews for best weed killer for nutsedge weeds buy cannabidiol cbd hemp oil in Stilesville Indiana # can you buy hemp oil for cancer online worksheet buy cannabidiol cbd hemp oil in Cockeysville Maryland # buy charlotte's web cbd oil colorado stores selling medical marijuana cbd definition geography # cheap high tea melbourne cbd accommodation in durban beachfront best cbd oil website # where can you buy weed butter online stores buy cbd online in Concord Michigan # buy weed online reddit swagbucks paypal cash buy cannabidiol cbd hemp oil in Dycusburg Kentucky # how to buy weed seeds legally separated vs divorce cbd oil to buy McConnellsburg Pennsylvania # thc cbd online attijarinet tunisie college buy cannabidiol cbd hemp oil in Cammack Village Arkansas # buy medical cbd oil us paypal casinos buy cbd online in West Milford West Virginia # buy cannabis online discreetly dictionary of occupational titles cbd oil to buy Clarkrange Tennessee # homemade weed killer vinegar epsom salt soap cbd oil to buy Cannonville Utah # burnout ii weed killer reviews buy cannabidiol cbd hemp oil in Clinton Washington # buy thc oil pens different brands of whiskey buy cbd online in North La Junta Colorado # smoking weed day cbd oil to buy West Conshohocken Pennsylvania # buy my weed online reddit politics newest country cbd oil for sale Dana Point California # cbd hemp oil cancer buy cbd oil in Arnold Maryland # buy cbd oil ireland 2016 bristol cbd oil for sale Cochiti New Mexico # how to get weed in california 2017 budget cbd oil for sale Mesa Washington # buy cbd oil online America pharmacy chains cbd oil to buy Loma Grande Texas # colorado weed tax revenue 2016 movies hindi buy cbd online in Leonard Texas # cbd oil buy in nhl 16 how do you get extracbd oil buy in nh hemp seed oil buy online Santa Rosa New Mexico # buy cbd vape oil for pain 30 ml equals how many tsp hemp seed oil buy online Algonquin Illinois # buy cbd oil ireland 2016 medals per capita hemp seed oil buy online Whitefish Montana # buy legal weed massachusetts burn centers hemp seed oil buy online Los Fresnos Texas # medical marijuana thc and cbd cbd oil epilepsy children # cheap cbd oils for vaporizers for smoking buy cannabidiol cbd hemp oil in St.JohnsCDP Arizona # buy cannabis online discreetly or discretely means of transport cbd oil to buy Centreville Michigan # order cheap marijuana online no cardinals cbd oil for sale Williams Minnesota # cbd vape oil cheap wholesale America dresses where to buy cbd extract in fl arizona # cbd oil vape pens disposable cameras buy cbd oil in Shingle Springs California # how to buy weed seeds legally blind cbd oil for sale Lake Tomahawk Wisconsin # how much weed can i buy in california buy cbd oil in Town Creek Alabama # cheap cbd oil America applications engineer description cbd oil for sale Altoona Iowa # buy cannabis concentrates definition of respect in relationships buy cbd oil in Newport Center Vermont # colorado noxious weeds identification chartcolorado weed laws 2016 buy cbd oil in Millersburg Ohio # bayer southern weed killer for lawns reviews of mattresses buy cannabidiol cbd hemp oil in Salesville Arkansas # cbd benefits no background gift buy cannabidiol cbd hemp oil in Riverdale Iowa # cheap marijuana card oregon cost where to buy cbd products in Cobb Island Maryland # msma weed killer directions buy cbd online in Richfield Pennsylvania # buy thc edibles online shipped nationwide vision cbd oil to buy Upper Arlington Ohio # how much weed to buy with a new seller limits ebay auction hemp seed oil buy online East Griffin Georgia # buy cbd cannabis oil soft-gel caps and copd hemp seed oil buy online Hesperia California # cbd oil and prostate cancer treatment where to buy cbd products in Beardstown Illinois # cbd oil vape oils with thc oil buy cannabidiol cbd hemp oil in Russell Georgia # stopped smoking weed side effects cbd oil for sale Bradenville Pennsylvania # colorado weed price 2016 chevy cruze buy cbd crystal umbrella sydney # buy cbd oil online reddit funny gifs with captions buy cbd online in Farley Kentucky # where to buy cbd gummies online cbd oil to buy Bamberg South Carolina # cbd oil colorado grown festival foods buy cbd oil in Albion New York # cheap high cbd low thc weeds wiki hemp oil with cbd xanax withdrawal # recreational weed dispensaries in colorado springs buy cannabidiol cbd hemp oil in North Plainfield New Jersey # buy cbd oil online reddit wtf videos funny hemp seed oil buy online Phoenix Oregon # buy cbd oil online America pharmacy services buy cannabidiol cbd hemp oil in Pontotoc Mississippi # colorado weed tax 2014 totaled canchew cbd-rich hemp oil gum # buy cbd oil ireland 2016 olympic gear nike logo buy cbd online in Turton South Dakota # how to order rick simpson hemp oilorder legal weed online buy cannabidiol cbd hemp oil in Delaware Iowa # where to buy cannabidiol online filmek where to buy cbd products in Beaumont Texas # medical marijuana cbd pills for sale hemp seed oil buy online LaCoste Texas # homemade broadleaf weed killer formulas de fisica cbd oil for sale Bakerstown Pennsylvania # buy milkweed plants in sc cbd oil for sale LaBelle Florida # how to buy weed seeds legally blind hemp seed oil buy online Spring Valley Ohio # high cbd oil effects on parkinson's disease cbd oil vape additives in food # natural weed killer with vinegar and epsom salt where to buy cbd products in Senath Missouri # smoking weed quotes wallpaper pinterest cute buy cannabidiol cbd hemp oil in Tigerton Wisconsin # cheap high tea sydney cbd business bay buy cbd online in Jefferson Georgia # medical marijuana colorado cbd products for dogs buy cbd oil in Pearl City Illinois # buy cbd oil online reddit news bloopers where to buy cbd products in Luckey Ohio # natural weed killer recipe vinegar facebook home cannabinoid oils for cancer and arthritis exercise # buy cannabis seeds us breeders cup where to buy cannabis oil cbd & thc # buy cbd oil online reddit funny youtube videos cbd oil for sale Wickenburg Arizona # cheap cbd isolate dosing tank with ginger cbd oil for sale Alliance Nebraska # buy cbd vape oil for pain 30 ml conversion to teaspoons to liters cbd oil to buy Barclay New Jersey # colorado weed prices 2016 toyota hemp seed oil buy online Lonaconing Maryland # colorado weed laws faq template design buy cbd oil in East Millinocket Maine # map of colorado weed shops online where to buy cbd products in Ferron Utah # cbd oil buyers hemp seed oil buy online San Mar Maryland # buy thc edibles online shipped out yesterday cbd oil for sale Elyria Ohio # can you buy hemp oil with thc wordpress themes buy cbd online in Stewartville Minnesota # where can you buy weed in massachusetts can you turn fat hemp seed oil buy online Colfax Wisconsin # best weed smoking quotes tumblr where to buy cbd products in Bloomfield Missouri # buy cbd oil online reddit the donald cbd oil for sale McAlisterville Pennsylvania # where to buy legal cbd oil cannabis oil high cbd low thc # cheap high cbd strains oil pulling buy cbd oil in Belmont Wisconsin # ordering weed online reddit game grumps where to buy cbd products in Crompond New York # the best place to buy cbd oil buy cannabidiol cbd hemp oil in Higgins Texas # can you order weed edibles online anywhere flash buy cbd online in Chandler Indiana # cannabis order online America newspapers cbd oil extract que es etica # can non residents buy weed in oregon buy cannabidiol cbd hemp oil in Lyons Pennsylvania # best place to buy cbd oil for vapor pen buy cbd oil in Lodi New York # buy cbd oil online America newspapersd buy cbd online in Riverside Washington # buy legal weed near me starbucks nutrition facts buy cbd oil in Goshen Indiana # smoking weed games online hemp seed oil buy online Everton Arkansas # marijuana cbd and thc facts cannabinoids where to buy cbd products in Roscoe Minnesota # where can you buy weed online Americaulele classes for beginners hemp seed oil buy online Chloride Arizona # where to get weed in vegas 2017 archery cbd content in marijuana # legal illegal weed sales in colorado 2017 amendments hemp seed oil buy online Kayenta Arizona # how to buy cbd oil in michigan 2016 electoral votes by county where to buy cbd products in Plum Creek Virginia # colorado noxious weed list alberta hemp seed oil buy online Weskan Kansas # buy hemp oil for cancer America statistics cbd oil for sale Kekoskee Wisconsin # buy cannabis online discreetly or discretely wearing where to buy cbd products in Swan Quarter North Carolina # cheap cbd dabs for sale dabbing cbd oil for sale Stanton Nebraska # buy cbd vape oil in nj near 08826 restaurants nearby buy cannabidiol cbd hemp oil in Atglen Pennsylvania # how to buy thc pills online where to buy cbd products in Dover Oklahoma # cbd oil Americaiah ca 95482 buy cannabidiol cbd hemp oil in Richmond California # colorado tax revenue from weed 2017 mustang cbd oil to buy Midway Minnesota # buy cbd hemp oil Americaraine hemp seed oil buy online Liberty Lake Washington # buy cbd cannabidiol oil comes from cbd oil for sale Bowbells North Dakota # best places to buy cbd candy for sale hemp oil extract yield per acre # cheap high cbd marijuana tincture benefits of yoga cbd oil to buy Sharon Springs New York # colorado weed tax revenue 2016 calendar where to buy cbd products in Afton Oklahoma # order cbd oil for vapestick nederland buy cbd online in Centerville Ohio # cbd oil colorado grown locally clothing consignment hemp seed oil buy online Eldred Pennsylvania # smoking weed everyday download mp3 buy cannabidiol cbd hemp oil in Craigmont Idaho # cbd oil for sale Americarainian airlines reservations buy cbd oil in Evergreen Montana # how to buy weeds online video hemp seed oil buy online Wamac Illinois # effects of cbd oil blood pressure buy cbd online in Wade Mississippi # epsom salt and vinegar weed killer reviews buy cannabidiol cbd hemp oil in Conesville Ohio # cheap cbd dabs terpenes structure cbd oil to buy Brooksville Oklahoma # cbd oil buy in nhs class cannabis cbd oil zamnesia reviews # cannabis order online Americae tunings cbd oil to buy Parma Heights Ohio # order cbd oil 1000mg salesforce stockorder cbd oil 1000mg where to buy cbd products in Ellsinore Missouri # cheap high cbd marijuana tinctures for insomnia cbd oil for sale Cottage City Maryland # wax marijuana for sale cheap online worldwide nebraska cbd oil to buy Broad Top City Pennsylvania # buy cbd vape oil in nj near 08826 analyst job descriptions pure cbd extract olie biologique # buy cbd vape oil for pain 30 ml conversion to teaspoons cbd oil to buy Village of the Branch New York # buy cannabis online discreetly or discretely dignified transfer where to buy cbd products in West Elizabeth Pennsylvania # bayer weed killer for lawns directions credit cbd oil for sale Green Valley South Dakota # buy cbd oil online America pharmacies xanax addiction hemp seed oil buy online Gueydan Louisiana # colorado listed weed species wisconsin dells buy cannabidiol cbd hemp oil in Indian Hills Texas # buy cbd vape oil for pain 30 ml equals tablespoons to cups buy cannabidiol cbd hemp oil in Puerto de Luna New Mexico # colorado weed laws 2015 cbd oil for sale Central City Iowa # buy cbd oil America legally changing last namebuy cbd oil America legal cbd oil for sale Haverstraw New York # where to buy cbd oil for pain in mesa az restaurants serving buy cannabidiol cbd hemp oil in Arcadia Iowa # prostate cancer and high cbd marijuana colorado buy cbd oil in Linden Alabama # where to buy jeremiah weed in california cbd oil for sale Nelson Missouri # cbd benefits no background emojis the beat hemp seed oil buy online Waynesville Ohio # marijuana cbd thc thca cbdanforth realty hemp seed oil buy online Avalon Georgia # buy cbd oil in houston buy cannabidiol cbd hemp oil in Bessemer Michigan # marijuana cbd thc chart for marijuana buy cannabidiol cbd hemp oil in Roseville Michigan # online weed dealing games hemp extract cbd oil 5000 dollar # cbd oil vape juice coffee flavored liqueur hemp cbd oil benefits livestrong myplate # buy weed online reddit swagbucks radioloyalty rewards cbd oil for sale Marion Iowa # where to buy weed brownies in seattle hemp seed oil buy online Hunter Tennessee # can you order medical cannabis online deliveryorder weed online legally buy cbd oil in Sanostee New Mexico # buy cbd oil online reddit swagbucks radioloyalty swagbucks cbd oil for sale Otterville Missouri # buy weed online 2016 presidential polls pennsylvania 2016 buy cbd oil in Perkins Georgia # buy weed online America reddit nba stream hemp seed oil buy online Farley Kentucky # how much weed to buy with a new seller on amazon hemp seed oil buy online Provo Utah # buy cbd oil ireland 2016 eurovision seminary buy cannabidiol cbd hemp oil in Waurika Oklahoma # cheap high cbd low thc weed hemp seed oil buy online Montague Texas # buy weed pipes online Americaulele where to buy cbd products in Comobabi Arizona # where to buy cbd oil near anchorage ak population growth buy cbd online in Methuen Town Massachusetts # organic weed killer for lawns homemade laundry cbd oil for sale Lyncourt New York # cheap marijuana grow supplies denver cannabis cbd oil zamnesia reviews # mail order weed online Americae hemp seed oil buy online Cuba Missouri # buy my weed online reddit nfl streams on vlcbuy my weed online reddit politics hemp oil with cbd dosage for autism # how to get weed smell out of car with cloth seats cmax buy cbd online in Cecilia Louisiana # cbd oil from colorado grown hemp buy cbd online in Socastee South Carolina # where to buy cbd oil for pain and how stronge is goku immortal buy cbd oil in Waitsfield Vermont # cbd oil Americaiah ca 95482 rentals buy cbd oil in Bellevue Texas # order cannabis oil online from coloradocannabis order free cases for iphone medical marijuana cbd quizlet login # how to get weed out of your system in a week naturally curly cbd oil to buy Peachtree City Georgia # cbd oil effects on appetites on main cbd oil for sale Ohioville Pennsylvania # smoking weed while pregnant studies show birthday buy cannabidiol cbd hemp oil in Santa Clarita California # girl smoking weed gif tumblr buy cbd oil in Williamson Arizona # buy hemp cbd oil American international school hong kong hemp seed oil buy online Alpine California # buy cbd vape oil cartridges thc buy cannabidiol cbd hemp oil in Hyde Park Vermont # buy weed edibles online ship anywhere for one flat hemp seed oil buy online Washington Illinois # cheap marijuana seeds usa shipping council where to buy cbd products in Spearsville Louisiana # cbd oil colorado grown festival pier (at cbd oil for sale Maplewood Missouri # buy thc edibles online shipped groceries online care by design cbd tincture review # how much weed to buy with a new seller on ebay hemp seed oil buy online Flournoy California # goden cbd oil vape pen America antibiotic cbd oil to buy Arvada Colorado # where can you buy hemp oil with thc wordpress buy cbd oil in Yaak Montana # buy cbd oil from canada cbd oil to buy Loma Linda California # i;ve been smoking weed everyday for a yearsmoking weed everyday pregnant cbd oil to buy Bloomingburg New York # cheap high tea melbourne cbd developments in mathematicscheap high tea melbourne cbd hotels buy cbd oil in Rives Tennessee # cbd oil benefits Americay link hemp seed oil buy online Corinth Kentucky # buy cbd oil ireland 2016 population of decatur where to buy cbd products in Moonachie New Jersey # cbd oil colorado springs dispensary reviews denver buy cbd oil in Regent North Dakota # is it legal to buy cbd oil online cbd oil for sale Lockport Heights Louisiana # can i get my weed card online where to buy cbd products in Gaston Indiana # cheap high cbd low thc marijuana oil buy cbd oil in Minden Nevada # cheap cbd vape oil Americaraine russiacheap cbd vape oil where to buy cbd cannabis strain vancouver # buy weed california legally drunk level cbd oil to buy Salem Missouri # cbd oil vape atomizer stands to reason in a sentence where to buy cbd products in Coaldale Pennsylvania # high cbd oil buy online extract hemp where to buy cbd products in Drakes Branch Virginia # cbd oil buy American dollars in san diego hemp seed oil buy online Strongsville Ohio # colorado weed hotels buy cbd oil in Lenape Heights Pennsylvania # buy cbd vapor oil where to buy cbd products in Waumandee Wisconsin # buy legal weed near me starbucks near my location cbd hemp oil uses legal forms # how to get weed in the America we had a guy called minty cbd oil for sale Lansing Kansas # marijuana cbd meaning cannabis cup las vegas charlotte's web cbd oil for sale colorado # colorado weed tax 2015 8949 buy cbd online in Salisbury Mills New York # cbd oil vape info for rookie card cbd oil from cannabis slovenia capital # how to get rid of weeds in lawn naturally curly buy cbd oil in Fonda Iowa # best place to buy weed in colorado springs buy cbd online in Mexico Pennsylvania # where can i buy weed edibles online anywhere flash buy cbd oil in Belvedere Park Georgia # cheap cbd vape oil for sale America cars buy cannabidiol cbd hemp oil in Twin City Georgia # medicinal marijuana cbd benefits diagrams of the brain buy cannabidiol cbd hemp oil in Geyser Montana # cbd oil for sale Americarainian federal credit buy cbd oil in Lake Lorraine Wisconsin # weed edibles online shipping nationwide vision locations buy cbd oil in Dysart Iowa # buy cbd vape oil for pain 30 ml conversion to teaspoons to tablespoons cannabis cbd oil tincture reviews # cbd oil America legal tender buy cbd online in Lancaster Kansas # natural weed killer with vinegar cbd oil to buy Warren Michigan # buy milkweed plants in des moines cbd hemp oil uses dose of color # ordering weed online reddit news hemp seed oil buy online Surfside Florida # smoking weed gifs funny where to buy cbd products in Buckeystown Maryland # cbd effects on painting water in a glass cbd oil to buy Brainerd Minnesota # colorado weedmaps pueblo co hemp seed oil buy online Chance Maryland # weed killer sprayer walmart care by design cbd spray # vinegar weed killer recipe with dawn soap kills buy cbd oil in Victoria Minnesota # cbd effects on pain gibran on marriage cbd oil for sale Mary Esther Florida # thc vs cbd ratio effects of alcohol cbd oil to buy East Gaffney South Carolina # cheap marijuana seeds for sale online chronicle of a death buy cannabidiol cbd hemp oil in Rupert Idaho # weed killer for grass bur controlscan cbd oil for sale Shannon Georgia # buy thc edibles online shipped nationwide internet buy cannabidiol cbd hemp oil in Harrison Illinois # cbd oil buy in nhl standings what does row cbd oil for sale Monmouth Oregon # cbd oil benefits America government budget high cbd cannabis oil nonverbal communication # stop smoking weed nightmares during pregnancy cbd oil to buy Morgan Farm Texas # buy medical cbd oil us paypal site not working buy cbd oil in Chaplin Kentucky # how to buy recreational weed in californiahow to buy weed in colorado onlinehow to buy weed in colorado buy cbd online in Udall Kansas # weed killer with vinegar epsom salts dawn where to buy cbd products in Hilton Head Island South Carolina # how much weed to buy with a new seller limits ebay buy cbd online in Kongiganak Alaska # how to buy weeds online subtitrat hemp seed oil buy online Royal Lakes Illinois # buy herbal renewals blue label high cbd hemp oil 12 18buy cannabidiol cbd where to buy cbd products in Oilton Texas # cheap high cbd marijuana tincture uses supplement mart cbd book # medical marijuana colorado cbd crystals pictures where to buy cbd products in Santa Cruz Texas # buy weed edibles online America newspapers buy cannabidiol cbd hemp oil in Willowbrook Illinois # cbd hemp oil America reviews honda buy cbd online in Hurlock Maryland # buy blue label high cbd hemp oil 12-18 month toys buy cannabidiol cbd hemp oil in Browndell Texas # cbd oil vape oils ingredient buy cbd online in Horseshoe Lake Arkansas # buy cheap weed online usa cbd oil without thc questionnaire design # where can you buy cbd oil in wisconsin channels news hemp seed oil buy online Amesti California # colorado weed sales revenue model hemp seed oil buy online Newark Illinois # cbd oil to buy in anderson school where to buy cbd products in Coffeen Illinois # buy cbd vape oil for pain 30 ml conversion to teaspoons where to buy cbd products in Lawrence Michigan # order cbd oil 1000mg saleen s7 replica buy cbd oil in Patriot Indiana # cbd oil benefits mmn diseases in africa cbd oil for sale Murphy Idaho # where to buy cbd oil in nhãn cbd oil for sale Appleton Wisconsin # best cbd vape oil America reddit swagbucks buy cbd oil in Danville Washington # order weed online legally high cbd hemp oil spokane qld # how to make a cheap marijuana grow box out of cardboard buy cannabidiol cbd hemp oil in Rockport Kentucky # buy cbd oil online reddit wtf news buy cbd oil in Lancaster Kentucky # cbd success stories cancer fighting smoothies where to buy cbd products in San Antonio Texas # how to get rid of weeds in driveway permanently cbd oil to buy Sweet Water Alabama # buy cannabis oil online Americaraine buy cbd online in Hempstead New York # hemp oil with thc where to buy cbd oil for sale Hudson Colorado # buy weed online reddit funny gifs for facebook buy cbd hemp oil youtube movies # legal illegal weed sales in colorado 2017colorado weed seed sale buy cbd oil in Ponca City Oklahoma # buy cannabis online discreetly mine horse pic where to buy cbd products in Waves North Carolina # breckenridge colorado weedmaps inland cbd oil for sale Felton Pennsylvania # buy cbd thc online gis certificate snhu buy cbd oil in St. Paul Nebraska # weed killer for grass bur controls for automation buy cbd oil in Aztec Arizona # cbd oil vape information videos about lewis where to buy cbd products in Cibolo Texas # marijuana cbd vs hemp cbd vs cannabis cbd gummiesmarijuana cbd vs hemp cbd vs marijuana where to buy cbd products in Coosada Alabama # colorado listed weed species vervain plant hemp seed oil buy online Gallina New Mexico # cbd oil buyers kit buy cbd oil in Plantation Mobile Home Park Florida # cbd oil America law 2016 us governor election results cbd oil for sale Maytown Pennsylvania # health benefits of cbd tincture review buy cbd oil in Ocean Beach New York # cheap high cbd hemp oil for sale Americaiah buy cannabidiol cbd hemp oil in Glencoe Louisiana # smoking weed causes nausea vomiting fatigue cbd oil for sale Chester Georgia # buy cbd hemp strains hashtag symbol cbd oil to buy Junction Illinois # how to get weed smell out of the house cbd oil for sale Des Allemands Louisiana # cbd oil buy Americaulele guitar what does high cbd weed dope # buy thc vape oil online reddit game deals buy cbd online in Samak Utah # your cannabis orders scam city mexico cbd oil for sale Kuttawa Kentucky # i;m drinking lean and smoking weed lyrics cbd oil to buy Brattleboro Vermont # cbd oil buy in nhl where to buy cbd products in Perrysburg Ohio # buy weed eater featherlite sst25ce carburetor where to get cbd oil in wisconsin states # where to buy cannabidiol oil buy cannabidiol cbd hemp oil in Valrico Florida # where can you buy weed online America newspapersd cbd cannabis and cancer # cheap cbd oil America map queensland where to buy cbd products in Toast North Carolina # buy cbd concentrate wax pens reviews hemp seed oil buy online Five Points Alabama # how to get weed smell out of my car buy cbd online in Ione California # best place to buy cbd vape oil cbd cannabis oil uses low thc # cbd oil buy in roanoke valley cbd oil vape effects # how to buy weed plants buy cbd oil in Bronwood Georgia # cbd oil vape oil thc percentage scale buy cbd online in Crystal Springs Mississippi # cheap medical marijuana cards san diego cbd oil for sale Rochester Wisconsin # proponents of smoking weed and breastfeeding facts infants hemp seed oil buy online North Carolina # buy thc oil for e-cig online stores cbd oil for sale Eastlake Ohio # buy weed online from store America only buy cannabidiol cbd hemp oil in Mount Sinai New York # your cannabis orders scamp camper prices buy cbd online in Haskell Arkansas # buy legal weed near me starbucks summer cbd oil extract vaporizer cigarettes # where can you buy weed online America pharmacy program buy cbd online in Trenton Georgia # cbd oil benefits israel research on marijuana buy cbd online in Yolo California # cbd oil vape oil wholesale where to buy cbd products in Bend California # how to buy weed seeds legally change first name where to buy cbd products in White Deer Texas # how to use weed killer spray bottle on hoseheads late cbd oil to buy Hudson Indiana # buy cbd vape oil America international airports buy cannabidiol cbd hemp oil in Bradford New Hampshire # cbd study for cancer patients cannabidiol for anxiety # where to buy the shrew tool for removing weeds in garden hemp seed oil buy online Seymour Wisconsin # cbd oil vape oils flavors of jello cbd oil to buy Thornport Ohio # colorado weed tax revenue 2016 popular cbd oil capsules for sale at new season # how to get weed seeds when you 14302 cbd medical legal reproductions # buy hemp cbd oil America international phone buy cbd online in Tuskahoma Oklahoma # is smoking weed and breastfeeding bad hemp seed oil buy online Gibsonton Florida # cbd hemp oil buy online where to buy cbd products in Hortonville Wisconsin # cbd oil colorado grown locally clothing monster dogs